Havsabborre i ugnen

Från våra recept, som erbjuds nedan, lär du dig att laga utsökt havsabborre i ugnen. Denna kungliga fisk har en delikat smak och är ledande inom innehållet av fleromättade fettsyror, vitaminer, fosfor och andra element som är oersättliga för vår organism.

Hur man lagar havsbassängen bakad i ugnen?

ingredienser:

beredning

Vi avlägsnar slaktkroppen från insidan, gelen, fenorna och svansen, skölj väl med kallt vatten och torka av med pappershanddukar.

Skala lökarna med strimlad halvcirklar och vitlök med muggar och passera i en stekpanna med olivolja tills de mjukas. Kasta pinjenötter, kapers, tidigare tvättad och torkad russin, tillsätt en skalhalvdel av citron, curry och rosmarin och håll elden i ytterligare två till tre minuter. Vrid krummet av vitt bröd i smulor, lägg till stekpannan och mixa. Efter en minut tar vi bort det beredda fyllet från elden, kyla det lite och fyll det med havsabas buk. Fyll lite av fyllningen och fördela den över slaktkroppen.

Form för bakning med olivolja och sätt in den kokta fisken i den. Spray skålen med olivolja och saft en halv citron.

Baka havsbotten i en förvärmd till 180 graders ugn i trettio till fyrtio minuter.

Havsabborre i salt i ugnen

ingredienser:

beredning

Vi avlägsnar slaktkroppen av havsabborre från svält, svans, fenor och gälar och skölj väl med kallt rinnande vatten. Därefter doppar vi den torr med en pappershandduk, gnuggar den med kryddor för fisk och lägger den in i buken längs en kvist timjan, basilika och rosmarin.

Vispa vita i en liten med en corolla och blanda med havsalt. Hälften av den våta saltmassan läggs på ett pergamentblad som är fodrat på ett bakplåt, och vi utgör en kudde för fisken. Vi lägger havsbotten ovanifrån, täcker den med resterande salt och fäster det med hjälp av händer, som om man skapar en fiskram.

Bestäm disken i en förvärmd till 230 graders ugn och stå tjugofem minuter. Om din fisk är större, bör tiden ökas - för varje halv kilo i fem minuter.

Vid beredskap bryter vi noggrant saltramen, tar bort sitt övre skikt, som måste röra sig med havsbotten, separera fiskmassan och lägga den på en tallrik.

Servera havsbad med kokt ris och sås, beredd genom att blanda olivolja, hackad vitlök och flera basilikablad.

Hur man lagar havsbotten i ugnen med grönsaker?

ingredienser:

beredning

Innan vi lagar mat måste vi klippa fisken och ta bort ingångarna. Skär också svansens svans och huvud och skölj noggrant skölj. Torka dem torra med en pappershandduk eller servetter, gnid den med salt, kryddor för fisk och peppar. I magen lägger vi in ​​muggar eller lobules citron och några halvcirklar av röda lökar. Vi låter fisken marinera ett tag.

Äggplanter, resterande röda lökar och paprika, vi rengör och skär i godtyckliga bitar. Körsbärstomater tvättas och torkas. Vi kryddar grönsaker med olivolja, torkad basilika, rosmarin och oregano och blanda försiktigt.

Vi oljer bakplåten eller mögel med olivolja, lägger ut en cirkel citron i rad och vi lägger havskroppar på dem. Längs sidorna fördelar grönsakerna, sprinkla återigen fisken med olivolja och bestäm skålen i en förvärmd till 185 graders ugn i fyrtio minuter.