Mat i Sydkorea

På en turné till östliga länder har européer och infödingar från den tidigare Sovjetunionen mycket primitiv information om köket i Sydkorea . De kokar oftast på det faktum att koreanerna äter hundar obegränsat och spiser allt med en koreansk morot. Faktum är faktiskt så långt ifrån sanningen att du äntligen har läst sanningen förstår att det är bättre att se en gång än att höra ett hundra gånger.

På en turné till östliga länder har européer och infödingar från den tidigare Sovjetunionen mycket primitiv information om köket i Sydkorea . De kokar oftast på det faktum att koreanerna äter hundar obegränsat och spiser allt med en koreansk morot. Faktum är faktiskt så långt ifrån sanningen att du äntligen har läst sanningen förstår att det är bättre att se en gång än att höra ett hundra gånger.

I Sydkorea finns en riktig kult av mat. Det är ganska lämpligt att fråga en person istället för den vanliga hälsningen: "Är du inte hungrig?". Det är att folk anser att det är mycket viktigt att en person är full, trots allt är den matade alltid glad och hälsosam. Rätter av lokal mat, trots näring, har en unik egenskap att bränna fetter - det är därför det finns så få fulla människor i Korea.

Myter om sydkoreanska köket

Det visar sig att på 80-talet, före olympiska spelen i Seoul, började massförslutning av restauranger, där hundhund erbjöds. Detta krävdes av företrädare för europeiska länder, som fann sådana barbariska kulinariska traditioner utländska. Myndigheterna gick för att möta dem, och gradvis bytte koreaner till konventionellt kött - fläsk och nötkött, och hunden förblir som en favoritbehandling för endast en liten andel av befolkningen. Dessutom har redan en hel generation koreaner väckt på våra yngre bröders kärlek.

När det gäller morötter på koreanska, så älskad i vårt land, fanns det aldrig i Sydkorea. Denna maträtt uppfanns av människor från denna östliga stat som ett alternativ till syltad Pekingkål - den nationella maträtten mest efterfrågade i landet.

Sydkoreas nationella kök

Det första som överraskar resenärer är att de äter här inte trä men med aluminiumspinnar. Detta görs av hygienskäl. Sydkoreas nationella rätter är mycket olika, men man får inte förväxla dem med japanska eller kinesiska - skillnaden är uppenbar. Det viktigaste som skiljer rätterna från koreanerna är en otrolig mängd kryddor, särskilt brinnande, så att även traditionell peppared indisk mat verkar ganska frisk. Det är vad folket i Sydkorea äter:

  1. Fig. Detta är grunden till grunden för koreanska köket. Han anses vara den viktigaste ingrediensen i vilken maträtt som helst, medan grönsaker och kött (som också är tillräckligt i kosten) är sekundära. Ris är gjord av popes, chkhalts, kimps, tots och många andra rätter.
  2. Fläsk och nötkött. De importeras huvudsakligen från Europa. På grund av brist på mark utvecklas inte boskapsuppfödningen i Sydkorea, och priset på kött är därför ganska högt. Det dyraste köttet i världen kan smakas här. I restauranger serveras det på ett mycket originellt sätt - de är inte kokta i köket, men direkt framför kundens bord, innan de kokas fint med sax.
  3. Marinerad grönsaker är en annan typ av mat på den koreanska bordet. I kursen finns kål, aubergine, rädisa, peppar, lök - bokstavligen alla gåvor av grönsaksgårdar.
  4. Kamchzhachzhon. Potatis är inte heller främmande för koreanerna. Var noga med att prova en het potatis kaka med sås.
  5. Kimchi (Kimchi). Detta är huvudmåltiden i Sydkorea, som är beredd från kål och en mängd kryddor. Officiellt finns det mer än 100 sorter av denna maträtt, så försök minst en är helt säker. Olika sätt att göra kimchi har till och med varit med i UNESCOs världsarvslista. Skålen är relevant för kött, soppa, som mellanmål på en festlig och avslappnad tabell.
  6. Shabu shabu. Detta är finhackat nötkött, som restaurangkunderna förbereder sig, kokar i kokande vatten med kryddor.
  7. Ramen som en maträtt i Sydkorea är känd långt bortom dess gränser. Det är vete, oftare risnudlar, varifrån första och andra rätter är beredda. Som tillägg till det kommer grönsaker, kött, ägg.
  8. Hodukvachzha. Denna koreanska efterrätt är en kexformad som en valnöt. I allmänhet är kakor från koreaner inte lika vanliga som i vårt land. De föredrar kanderade frukter eller fruktsallader samt cocktails.
  9. Seafood. Sydkoreas kök är inget utan traditionell skaldjur. Alla slags fisk, skaldjur och alger - det är vad som ingår i kosten för den genomsnittliga koreanska.
  10. Kelby och Kelbichim - en favorit delikatess i form av fläsk revben och Shish Kebab från fläsk.

Förutom dessa populära rätter i Sydkorea kan du prova annan mat:

Koreanska drycker

Liksom de flesta nationer är koreaner inte främmande för alkoholhaltiga drycker. De använder dem i en liten mängd. Grunden för de flesta drycker med en grad är samma ris. De mest populära är: