IPhone är 10 år gammal! 9 intressanta fakta om kultelefonen

29 juni firar sin födelsedag legendariska iPhone. I det avseendet, låt oss återkalla de mest intressanta fakta som är relaterade till kultserien av smartphones historia.

1. Ursprungligen betraktades iPhone som en tablett.

Här är vad Steve Jobs sa om hans skapelse:

"Egentligen började jag med tabletten. Jag hade en idé att bli av med tangentbordet så att du kunde skriva ut direkt på glas multitouch-displayen ... Sex månader senare visade våra killar mig en prototyp av en sådan skärm. Jag tog det med till en av våra killar, och om några veckor hade han en tröghetsrullning. Jag tänkte: "Min Gud, ja, vi kan ringa en telefon!" Och han lade tabletten tillbaka på hyllan "

2. Världen har sålt mer än en miljard iPhone.

En miljarder dollar modell såldes sommaren 2016.

3. Den dyraste delen av iPhone är Retina-displayen.

Många tycker att den dyraste komponenten är processorn, men det är det faktiskt inte. Köparen betalar de flesta av pengarna på displayen: i iPhone 6 kostar det 54 dollar och i iPhone 6 Plus - 52 dollar.

4. Den första iPhone skapades under förhållanden med den striktaste sekretessen.

Steve Jobs har förbjudit Scott Forstall att involvera i arbetet med iPhone-specialisterna som inte arbetar för Apple. Dessutom hade Forstall inte rätt att berätta för sina medlemmar vad de skulle jobba på när de ringde laget för att arbeta i telefon. Han varnade bara dem om att de skulle behöva arbeta övertid och komma till jobbet i helgen.

5. Utvecklarna förväntade sig att presentationen av iPhone skulle visa sig vara ett misslyckande.

Under presentationen 2007 var iPhone fortfarande på prototypstadiet, och många tvivlade på att demonstrationen av smarttelefonen skulle bli framgångsrik. Och till överraskande av skaparna gick allt utan en hitch utan hitch. Men efter 5 månader gick en annan, väsentligt förbättrad version av iPhone till salu.

6. iPhone kan falla från en höjd av 4000 meter och inte bryta.

Detta upptäcktes av fallskärmaren Jarod McKinney, när han hoppade med fallskärm, släppte han telefonen precis i denna höjd. Vad var Jarods överraskning, när han använde GPS-navigering lyckades han hitta sin smartphone i fungerande ordning!

7. I alla reklamfilmer och skärmdumpar visar displayen 9:41 eller 9:42.

Detta förklaras helt enkelt: varje gång en ny iPhone-modell släpps utarbetar Apple-anställda en rapport som är avsedd för den. Presentationen startar exakt vid 9. Högtalarna försöker få bilden av den nya modellen att visas på storskärmen ungefär 40: e minut i talet, men de vet att det inte går att slutföra rapporten exakt på 40 minuter. Av dessa överväganden, och användes först 2 minuter, och i de nya versionerna av smarttelefonen - en.

8. Ikon "Konstnärer" - är silkesetten av rocksångaren Bono Vox från gruppen "U2"

Gruppen "U2" var en av de första som presenterade sin diskografi på iTunes.

9. Namnet på Cydia-programmet, som tillåter användare att söka efter programvarupaket för iPhone, översätts som "Apple Fletcher".

Äppelmoten är en trädgårdspest, en mask som lever i äpplen.