Pilaf med kvitten - recept

De som älskar pilaf, men aldrig kokta den med en kvit, känner verkligen inte smaken av denna orientaliska maträtt. Quince ger smala och tårta sedlar, gör köttet särskilt saftigt och ömt, och dess magiska doft är helt enkelt omöjligt att glömma!

Pilaf med kvitten och kyckling

ingredienser:

beredning

Vi värmer upp oljan i kålren och kalkar en bit morot i den. När det mörknar, fånga och kasta bort. Morötter tar bort allt överskott och oljan blir renare. Vi skickar löken i halvringar, men friterar inte det, men brinner det lätt. Vi lägger också kycklinglår, uppdelade i flera delar, tillsammans med lök. De måste impregnera varandra med juice. Solim, peppar, blanda. På toppen av köttet spredde vi morötterna skuren i strån och skalade quiches. Fyll med vatten så att det helt täcker innehållet i kittel, lägg till zir . Skydda med lock och simma i en halv timme på en långsam eld.

Ris, nödvändigtvis rund, tvättad till rent vatten och ligga jämnt på de färdiga dumplingsna i kittel. Lägg försiktigt vatten till fingret över risnivån. Vi lägger allt till koka, och när vätskan är förångad skär du skedarna i pilaf i hålen för att lämna ångan, täcka den med lock och håll den i ytterligare en halvtimme. En otålig munvattande doft som sprider sig från köket tillkännager sin beredskap. Vi spredde på matrisen, och på toppen - köttstycken och kvitten. En målning värd en konstnärs pensel!

Hur man lagar en söt pilaf med en kvitten i en multivariat?

ingredienser:

beredning

För plov med kvitten utan kött ris av sorter av devzir eller basmati är bättre, men det är inte heller dåligt med vanliga Krasnodar. Vi tvätta det flera gånger och låt det blötläggas i ca 10 minuter, efter att ha tvättat det igen och kasta det tillbaka i kolven.

Torkade frukter är täckta med kokande vatten, torkade aprikoser kan skäras i stora bitar. Kärnor av mandel skärs i halvor. Vi rengör pilen och skär den i små bitar. Vi sprider den i en skål med multivark oljad med smör, sedan ett lager av torkade frukter med nötter och ett lager ris. Vi häller på toppen med honung och häller vatten, en centimeter över risnivån. Vi slår på "Plov" -läget och väntar på signalen om uppsägningen. Men vi öppnar locket först efter en halvtimme, den färdiga frukten Pilaf måste fortfarande "stå fast" som det borde. Innan du serverar, tillsätt en sked smör till den och blanda den.

Hur man lagar pilaf med lamm och kväve?

ingredienser:

beredning

Först gör vi alla nödvändiga förberedelser för pilaf. Kötthackad i mindre bitar, fettskuren i kuber, lökhalvringar och morötter - förvisso stora sugrör, annars kommer det att brinna och förstöra hela smaken av framtida pilov. Vi rengör pilen och skär den i kvarter, vi tar bort toppskiktet av skinken från vitlöket. Ris tvättas noga, minst 6 gånger.

Nu kan du värma upp oljan i kittel. När den värms upp lägger vi där fett fårkött och stekar tills det är brunt. Då tar vi ett ljud på plattan. Och i hans ställe skicka först benen och sedan lammens massa. När den är täckt med en rudig jordskorpa sätter vi på lök och på några minuter morötter. För att steka det är det inte nödvändigt, så snart moroten blir mjuk, häll 1 liter vatten i kålrullen, tillsätt helt och hållet kvitten och vitlökshuvudet. Koka upp, täck med ett lock och kväva timmen över en långsam eld. Sedan fångas kväve och vitlök på en tallrik, och vårt zirvaksalt - det ska vara lite saltare än pilaf själv. Var inte rädd, ris tar bort överflöd!

Maximera elden, sätt ris ovanpå köttet, blanda inte! Vi lägger till, om inte nog, vatten - det ska täcka rumpan med ett finger. När ris absorberar all vätska, gör vi en liten depression i den och returnerar kvitten och vitlök. Vi samlar ris med en glid, och vi tar bort elden till ett minimum. Stänk pilafen gnidas mellan fingrarna på zira och tätt stänga kittel. Den sista "längtan" tar ungefär en halvtimme. Vi försöker riset för beredskap, blanda det med kött och lägg det på en stor maträtt.