Rätter från soja

I sin råa form är sojabönor bittra och svåra, men när de behandlas ordentligt ges produkter med en delikat smak: sojamjölk, sojasås , tofu och naturligtvis sojabönolja. De huvudsakliga derivaten av sojabönor - sojakött, sojamjöl och grodda sojabönor ger möjlighet att laga varma första kurser, traditionellt kött, efterrätter, söta bakverk och mellanmål. Sojadiskar är inte bara en förstklassig analog av produkter av animaliskt ursprung, utan också en rik proteinkälla.

Vilka rätter kan göras från soja?

Tänk på recepten som använder sojabönorna själva som huvudingrediens. Innan du läcker sojasås, blöt bönorna i tio timmar, koka sedan ett par timmar i vattnet.

Shish kebab från sojakött

Före framställning av sojakött krävs förberedande förberedelse. Innan du förbereder en maträtt från soja hemma borde du torka det torkade köttet i varmt vatten i en kvart timme och följ sedan instruktionerna för matlagningstekniken. Nedan är ett av de möjliga sätten att förbereda sojakött i form av en shish kebab.

ingredienser:

beredning

  1. Förberedt sojakött låg i en panna, tillsätt citronsaft, lökringar, hackad dill och krydda med peppar.
  2. Håll köttet i marinaden i ett par timmar, sedan tråd på spettar, alternerande med lök och tomater.
  3. Smaka på kol i en kvart timme, häll olja och servera till bordet.

Sojabönor

ingredienser:

beredning

  1. En av de enklaste rätterna är sojapat, där huvudrediensen är sojabönor, blandas i blandaren tillsammans med de gröna som valts, med salt och en liten mängd sojamjölk.
  2. Den färdiga maten serveras som vanligt leverpate, som mellanmål på toast och kakor.

Sojakoteletter

ingredienser:

beredning

  1. Ett annat alternativ är sojabönor, för vilka sojabönor rullade genom köttkvarn, kombinerade med hackad lök och vitlök, tillägg med kryddor och form.
  2. Beredda köttbullar kan baka eller stekas.

Ost tofu

En annan välsmakande maträtt från soja kan förberedas snabbt och, viktigast, utan att påföra kostnader.

ingredienser:

beredning

  1. Traditionell kinesisk produkt från soyostost tofu, är beredd för ett par timmar från enkla och prisvärda ingredienser.
  2. I sojamjölken tillsätts citronsaft.
  3. Mjölkmjölk infunderas under locket i ca 10 minuter, och de resulterande sojaflingorna sprids på gasbindning under tryck och kokas i en timme. Därefter placeras den färdiga produkten i kallt vatten, där det tillbringar en timme före kokningens slut.