Hur organiserar du din tid?

Varje kvinna strävar efter att ha tid att så mycket som möjligt, för att återskapa det maximala antalet fall per dag, inte bara på jobbet, utan hemma. Samtidigt behöver du fortfarande ge dig tid till din man och dina barn, och inte dåligt - till dig själv, din älskade. Det är ganska svårt att fånga allt detta 24 timmar om dygnet. Därför skulle det vara användbart att ge några användbara rekommendationer om hur man organiserar ditt liv.

Först och främst är det nödvändigt att sluta på något mindre globalt, till exempel om hur man organiserar din dag ordentligt. Två grundläggande regler: Planera noggrant, registrera alla uppgifter som beskrivs och sammanfatta, se till att du har tid att göra och vad inte, och varför. Låt oss prata mer om hur man blir mer organiserad i livet.

Hur man organiserar arbetet korrekt?

Korrekt organisering av arbetstiden gör det möjligt för dig att utföra allt arbete som planeras, samt att bli en flitig anställd, att få respekt från myndigheterna och till och med öka. Följande rekommendationer kan hjälpa till i frågan om hur man organiserar arbetet korrekt.

  1. Gör en plan för arbetsveckan. De viktigaste och komplexa fallen är planerade under de första dagarna i veckan. När du har slutat uppgiften, radera den från listan för att se hur mycket tid du har lämnat för resten.
  2. Det är också viktigt att veta hur man ordentligt organiserar en arbetsplats. Sätt det i ordning, håll inte något överflödigt och distraherande på bordet. Krävs på skrivbordet är arrangören av fallen.
  3. Planera i förväg hur man organiserar en arbetsdag. Ta hänsyn till lunchpauser och kaffepauser. Hela resten av tiden bör vara fullt ägnad åt det planerade arbetet.
  4. Definiera tidsramen för att utföra vissa uppgifter och försök att möta dem. Om du kan hantera tidigare, använd resten av fritiden för vila eller paus.
  5. Lär dig att säga nej. Om du är van att hjälpa dina anställda är det bra. Men försök att göra detta inte till nackdel för dina uppgifter, utan också till fritiden.

Alla dessa regler kommer att leda dig till hur du organiserar arbetstider mest effektivt och korrekt.

Hur korrekt att organisera husaffärer?

På jobbet kan du be anställda att inte distrahera dig, men hemma kan du inte berätta för en man eller ett barn. Här måste du också ta med några användbara tips som lär dig hur du blir mer organiserad och hjälper dig att hitta fritiden för fritid.

  1. Och återigen planerar. Markera de mest brådskande och brådskande uppgifterna. Innan du går och lägger dig, försök att tänka på vad du behöver göra i morgon.
  2. Separata globala uppgifter. Till exempel kan allmän rengöring enkelt delas upp i delar - Städning i badrummet, köket, på balkongen. Under dagen kan du klara av någon av dessa delar.
  3. Involver hushållet. Ta inte mycket av dig själv, tror inte att det är bättre att göra allt själv. Fördela uppgifter mellan make och barn, de kommer inte vägra att hjälpa dig.
  4. Inte förstå allt på en gång. Så riskerar du att inte slutföra några av de saker du startade. Det är bättre att göra allt konsekvent.

Genom att följa dessa tips kommer du att kunna fira en sådan inkonsekvent kvalitet som personlig organisation. Den sista, men från den här inte mindre viktiga rekommendationen är inte alls råd hur man organiseras och samlas, men motsatt önskan: glöm inte vila och vet hur man slappnar av!