Rabat attraktioner

Att åka till den nya staden, vill jag naturligtvis se de ljusaste och mest ovanliga platserna. I varje sitt eget, speciella, är inget undantag och Rabat med sitt stora antal attraktioner, varav de flesta är skyddade av UNESCO. Denna östra stad, beckoning och calling, kommer att förbli i ditt hjärta för alltid och lämna många trevliga känslor och minnen. Som i alla huvudstäder har staden sovande områden, affärsdistrikt och ett historiskt centrum.

Vad att se i Rabat?

Flera epoker samexisterar i staden - modernitet med sina lakoniska högteknologiska skyskrapor och en gammal medina med förtrollande lera byggnader och lacy metall arkader. I Rabat finns det något att se: religiösa byggnader och fästningar, mausoleer, palats-museer och bara palats, parker och trädgårdar med otrolig skönhet.

  1. En av de mest intressanta sevärdheterna i Rabat kan kallas Hassan Tower - den här symbolen, känd sedan medeltiden, är faktiskt en oavslutad minaret från moskén från det 12: e århundradet. Beundra ruinerna av den en gång stora moskén på Boulevard Mohamed Lyazidi. Där kan du besöka mausoleet Mohammed V , byggt av italiensk vit marmor.
  2. I utkanten finns ruinerna av den romerska staden Sala Colonia, som gränsar till Schellachs nekropolis och ruinerna av den arabiska staden Schella , som också är värda ett besök. Detta är en fantastisk plats - citadellet på citadellet, där de arabiska och romerska kulturerna var sammanflätade. En gammal moské och ett Capitol tempel bevarades också där. På samma plats finns det århundraden gamla trädgårdar, under skuggan av vilken du kan ta andan, titta på de graciösa storkarna som har valt denna plats. Ingången till nekropolen betalas.
  3. Tja, och hur man inte besöker monumentet om den mauriska kulturen, en av huvudattraktionerna i staden Rabat - Kasbah des Oudayas. Detta är en gammal fästning, byggd av hus med blinda staket i portugisiska blå och vita toner. Det är värt att notera att fästningen i vår tid inte är tomt, där bor cirka 3 tusen människor.
  4. Bland museerna är Udayas museum beläget i palatset av de första sultanerna i Alaudynastinens anmärkningsvärda. Dess huvudsakliga funktion är den geometriskt rigorösa andalusiska trädgården . Museets samlings samling är samlingen av koraniska publikationer.
  5. Mycket intressant för att besöka är det kungliga slottet i Rabat - Dar el-Makhzen . Det imponerar med sin storlek och vackra vyer i en traditionell orientalisk stil.

Förutom ovanstående, i Rabat, som i Marocko själv, finns det tillräckligt med sevärdheter för att njuta av vistelsen i detta underbara östra land.