Marrakech - attraktioner

Fylld med orientalisk doft av kryddor, rök av krokar, ömma solstrålar och varm sand, lockar Marockos land turister från hela världen. Detta är en islamisk stat, men den behandlar utomlands gäster hjärtligt och artigt. När du planerar en resa till Marocko borde du definitivt besöka Marrakech och se sevärdheterna.

Marockos kulturhuvudstad

Det finns en legend som det var denna utväg som gav namnet till sitt land. Marrakech är den fjärde största i Marocko (efter respektive Casablanca , Rabat och Fez ). För flera århundraden sedan fungerade det som statens huvudstad, och idag är det dess viktigaste kulturcentrum. Namnet på staden är översatt som "Guds stad". Även bland lokalbefolkningen finns det något annorlunda namn - "Red City". Allt fel är de bruna-rosa väggarna i husen, som inte så blinda ögon för invånare och turister. Eftersom solen oftast lyser här, försöker invånarna att undvika ljusa och vita toner när de bygger byggnaderna.

Staden rättfärdigar sin titel av kulturhuvudstad. Intressanta platser här är tillräckligt för nyfikna turister. Denna artikel hjälper dig att ta reda på vilka av Marockas sevärdheter som kan ses i Marrakech för att planera din resa kompetent och produktivt.

Vilka platser kommer att vara intressanta för turister i Marrakech?

  1. Kanske är det först och främst värt att nämna Medina - den gamla delen av staden, som är en slags troll av smala och smala gator, där det är lätt att gå vilse. Men det är här att du kan tränga in i den antika östens atmosfär och känna dig själv som en infödd. Förresten, i detta område är de största attraktionerna i Marrakech.
  2. Huvudsymbolen för staden är torget Djemaa al-Fna . Detta är den mest trafikerade platsen i Marrakech, men en gång här var det ganska otrevligt. Det var på denna plats att brottslingarnas huvuden var hackade, lynchade och torterade. Idag är Jemaa el Fna, tillsammans med medinaen, listad som en UNESCO världsarvslista. Runt torget finns många hotell och restauranger med traditionell marockansk mat .
  3. Bredvid torget är en annan attraktion i Marrakech - moskén Kutubiya . Minareten är den högsta i staden och når 77 m. På grund av denna höjd är moskén ett slags landmärke - dess gyllene bollar som krönar byggnaden syns från nästan alla hörn av den gamla staden.
  4. Den oföränderliga pärlan i staden förblir palatset i Bahia . Dessa eleganta herrgårdar byggdes en gång av Vizier Sidi Mous för sina fruar och concubiner. Tidigare var det ett elegant palats, som till och med sultanen själv skulle avundas, men till denna dag levde bara ekonerna av den tidigare lyxen - utsökt stuckatur, en mängd mosaiker, snidade dörrar och tak, eleganta uteplatser med trädgårdar och simbassänger.
  5. Bland attraktionerna i Marrakech finns också El-Badi-palatset . De byggde den för sultanen Ahmad al-Mansur som en symbol för segern över Portugals armé. Idag är palatset El-Badi - det är imponerande väggar, gräsbevuxna gården och apelsinträd i stället för en stor pool. Det finns olika festivaler och religiösa semestrar.
  6. En ganska märklig syn i Marrakesh är Saadis helgedom . Detta är ett mausoleumskomplex där dynastin av härskare och deras förtroende är begravd. Populär bland turister har denna plats blivit på grund av dess rika dekoration. Hallarna är dekorerad med utsmyckade carvings, och gravstenarna är gjorda av marmor.
  7. Denna oas i Marocko är ett sådant landmärke i Marrakech, som trädgårdarna i Menara . Idag är det en offentlig park, där du kan gömma sig i skuggan av träd och överge den högljudda staden och bråden av publiken. Odla här främst antika oliver, apelsinträd och palmer.
  8. Medan du bor i Marrakech borde du definitivt besöka stadens museum . Det ligger i byggnaden av Dar-Menebhi-palatset och lagrar många antikviteter, gamla böcker och artefakter.

Sammanfattningsvis vill jag notera: i Marrakech finns det något att se, och antalet attraktioner är inte begränsat till de platser som beskrivs i artikeln. Själva staden gör en orientalisk anda, och det lokala aktiva tempot i livet är helt fantastiskt. Det är svårt att föreställa sig att bara bergen skiljer det från en livlös öken.