Mausoleum av Muhammad V


Mausoleum i Muhammad V är en av huvudattraktionerna i Rabat , Marockos huvudstad. Muhammad V - en mycket viktig siffra i landets historia, var en gång en sultan, och efter att staten förvärvat självständighet, kungen. Att verkligen uppskatta betydelsen av denna plats är omöjlig utan bekantskap med den härskande dynastins historia i Marocko, så gå inte dit utan åtminstone grundläggande kunskaper.

Arkitektur och inredning

Författaren till projektet var den begåvade vietnamesiska arkitekten Vo Toana. Byggnaden, som han ursprungligen var avsedd, var perfekt utformad i den mauriska stilen. Vit marmor togs speciellt från Italien. Väggarna är dekorerad med invecklade traditionella smycken, gjorda med hjälp av skicklig snidning på marmor och trä, och på smaragdkupolen finns en kunglig symbolism av makt. Också i ögat rusar ett stort antal kolumner, som passar perfekt in i den övergripande bilden av byggnaden.

Vid själva entrén till Mohammed V Mausoleum i Marocko kommer du att mötas av statliga unga män i nationell uniform. De är soldater av hedersvakt. Förresten, ingen kommer att titta på dig, om du vill göra ett foto med vakterna, kommer killarna bara vara "för".

Interiören i byggnaden är inget annat än lyxigt. Här finns det enbart arabisk pompositet och chic. Alla typer av mattor, stuckatur och jämn guld finns bokstavligen vid varje steg. Väggarna är dekorerade med traditionell marockansk mosaik, och snidning och förgyllning gör cedertaket till ett verkligt konstverk. Den vita sarkofagen ligger i ett rymligt rum under kupolen. I den speciella begravningskammaren vilar den tidigare kungens kropp.

Det finns inga sådana mausoleer i vårt land, i Europa eller någon annanstans i världen. Bara araberna kunde organisera mausoleumets inre i en högtidlig och till och med festlig anda. Det finns inget att göra, den här kulturen. Besök denna plats är fortfarande värt det - unikhet och historisk betydelse tar sina vägtullar.

Användbar information

Besök Muhammads mausoleum i Rabat kan vara helt gratis, och dessutom, när som helst, bekvämt för dig. Tänk bara på att skorna måste tas bort vid ingången. Trots att Mohammed själv var muslim, är dörren till detta landmärke öppen för människor med all tro, vilket är sällsynt nog på sådana platser.

Minnesmärke komplexet inkluderar också ett museum och en moské, och bredvid dem är minareten "Tower of Hassan II" . Du kan komma från centrum på en vanlig spårvagn, stoppa Pont Hassan II.