Schell


Den fantastiska gamla staden Schella är en av Rabat viktigaste sevärdheter. Ruinerna av den antika staden besöks ofta av turister som är passionerade för historia och romantik. Graciösa grindar, vackra landskap och fantastiska fakta är det som lockar gästerna till Rabat så mycket. Tour of it - en av spännande underhållning i staden. Låt oss lära känna denna intressanta syn på Marocko .

Historiska fakta

Ruinsen av Schell i Rabat dök upp runt nionde århundradet. Då var det en vacker stad, som var bebodd främst av fenicierna och karthaginerna. På grund av de många militära handlingarna blev det en spökstad, vars befolkning var praktiskt taget förstörd. På 1200-talet användes ruinerna av Schella som en nekropolis av Almohad-dynastin. På 1400-talet beordrade Sultan Abu El Ghassan byggandet av flera monument i Shella och omringade den tidigare stadens territorium med en hög mur med en bh. Staden var en "glömd Gud" plats fram till 15-talet, men då började den återställas och befolkade. Det omfattade moskéer, en skola, sovsalar och till och med gravarna i dynastin. År 1755 var staden igen och redan fullständigt förstörd av den kraftfulla jordbävningen i Lissabon.

Shelah dessa dagar

Nekropolisen i Schell idag är den ljusaste synpunkten inte bara Rabat, utan av alla Marocko . I den här antika staden kan du besöka väggarna i den majestätiska moskén, som ligger nästan i mitten av ruinerna. Till höger om det ligger ruinerna av Abu Yusuf Yakubs grav (sultan av dynastin av Marinids) och hans älskade fru Oum al-Izz. Det finns fortfarande flera gravar i Schella, där resterna av successiva sultaner i dynastin vilar. Praktiskt taget orörd av det förstörande elementet var Abu Al-Hasans mausoleum. Det ligger mittemot moskén.

Plåster av storkar bo på de gamla ruinerna av Schella i Rabat. Deras bonar du kan se på kolumner och höga väggar i staden. Detta överraskande faktum lockar många forskare som övervakar fåglarnas liv.

Turistinformation

Du kan besöka nekropolen i Schell i Rabat varje dag i veckan från 9.00 till 17.30. Entréavgiften är 3,5 dollar. Vid ingången till den antika staden kan du hyra dig själv en guide, kostnaden för en sådan tjänst är $ 1,5. Bussen nr 10,13, 118 tar dig till nekropolen. Närmaste busshållplats heter Avenue Moulay Hassan, men du måste gå ca 1 km från den. Om du vill komma till Shella med bil, bör du välja en motorväg kallad R401.