Naglarna är trasiga och brutna - skäl och behandling

Om flickan har mjuka naglar, som är väldigt slaka och sönderdelas, gör det normalt omöjligt manikyr och ger händerna ett tjockt, orubbligt utseende. Därför är det med detta obehagliga fenomen utan tvivel nödvändigt att slåss. Men för att återställa nagelplattorna och ge dem ett snyggt utseende, först och främst är det nödvändigt att ta reda på varför naglarna sönder och bryter, först då kommer behandlingen att vara den mest effektiva.

Skälen till att naglarna sönderbryts och bryts

Bräcklighet, sårbarhet och stratifiering av naglar kan förklaras av åtgärden av olika ogynnsamma faktorer, som kan vara villkorligt uppdelade i yttre och inre. Externa faktorer är de som påverkar nagelplattorna från utsidan, från utsidan, till exempel:

Interna orsaker som leder till skador på naglarna insidan, det är svårare att känna igen. De är förknippade med inre störningar i kroppens funktion, vilket leder till att nagelplattorna inte får de nödvändiga ämnena för sin normala struktur. Här är det möjligt att bära följande patologier:

För att förstå vilka faktorer som är provocerande bör du noga granska din livsstil. Du kan också behöva konsultera en läkare och genomföra en fullständig diagnos av kroppen.

Vad händer om naglarna bryter och spricker?

För att förhindra att naglar bryts och bryts, bör alla negativa externa faktorer uteslutas. dvs Det är nödvändigt att utföra allt hushållsarbete med kontakt med händer med rengöringsmedel och rengöringsmedel, endast i skyddshandskar, lära sig hur man gör manikyr på rätt sätt, vägra skadliga lacker och vätskor för att ta bort dem etc. Du måste också börja äta ordentligt och balanserat, så att kroppen får tillräckligt med näringsämnen. Det rekommenderas speciellt att "luta" sig på livsmedel som är rik på vitaminerna A, B, E, D, kalcium, magnesium, kisel, zink, järn. Dessutom borde du dricka mer rent vatten.

Av salongprocedurerna som hjälper till att snabbt återställa naglarna kan vi skilja på följande:

Hemma kan du också förbättra och stärka naglarna på olika sätt, inklusive:

Det är också nödvändigt att uppmärksamma speciella lacker för förstärkning av naglar som utfärdas av olika märken.

Om orsaken till att naglarna sönderbryts, är den befintliga patologin, då ska läkaren behandla sjukdomen. Efter behandlingsperioden rekommenderas att man dricker ett vitamin- och mineralkomplex i minst en månad, vilket eliminerar ämnets obalans i kroppen.