Avlägsnande av livmodern och äggstockarna

Avlägsnande av livmodern och äggstockarna - en kirurgisk operation på det lilla bäckens organ. Indikationer för hysterektomi (det officiella namnet på operationen) kan fungera som cancer i äggstockarna, livmodern eller livmoderhalsen, en tumör. Utlandsförflyttning rekommenderas ofta till kvinnor efter 50 år som förebyggande åtgärd för utveckling av onkologi.

Metoder för operation för borttagning av livmodern och äggstockarna

  1. Abdominal. Med denna typ av kirurgi görs ett stort snitt på bukets främre vägg, genom vilken operationen utförs. Denna metod väljs med ökande livmoder, fibroider, lokal vidhäftning, cancer.
  2. Den vaginala. Operationen utförs genom en resektion i den övre vagina. Det ordineras för liten storlek av livmodern, såväl som dess förlust. Fördelarna med metoden är avsaknaden av synligt ärr och en snabb rehabiliteringsperiod.
  3. Laparoskopi är en annan modern metod för att ta bort livmodern och äggstockarna. Kirurgisk ingrepp genomförs genom ett litet hål i bukhålan. Kroppen som ska avlägsnas är uppdelad i flera delar och avlägsnas genom rören. Denna metod för borttagning av livmodern och äggstockarna anses vara den mest lämpliga, efter det är villkoren för rehabilitering av patienten i genomsnitt 3-10 dagar vilket är mycket snabbare än återhämtningen efter den vanliga operationen.

Innan du är på operationsbordet behöver en kvinna genomgå en fullständig medicinsk undersökning av interna organ. Ibland, i ett tidigt skede av en tumör, är det möjligt att utan kirurgisk ingrepp. I det här fallet föreskriver läkaren läkemedel och hårdvarabehandling.

Möjliga följder efter borttagning av livmodern och äggstockarna

Ofta efter operationen kan en kvinna uppleva ett depressivt tillstånd i samband med en psykologisk känsla av förlust av det kvinnliga ursprunget. På grund av hormonella förändringar är det möjligt att gå ner i vikt.

Om en kvinna genomgick en operation för att ta bort livmodern och äggstockarna kunde hon få ett funktionshinder. Detta händer i följande fall:

För att få en funktionsnedsättning måste du bevisa ett negativt resultat som erhållits efter laparoskopi.