Gurkor i druvblad för vintern

Det finns många recept för bevarande av gurkor. Ett annat intressant alternativ vi ska berätta för dig just nu. Hur man stänger gurkan i druvbladet för vintern, lära av den här artikeln.

Gurkor i druvblad - recept

ingredienser:

beredning

Tja mina druvor och gurkor. Gurkor häll kokande vatten, sedan kallt, och sedan linda dem i druvblad. I botten av den beredda steriliserade burken lägger vi den skalade vitlöken och ovanför lägger vi gurkor i löv. De ska packas väldigt tätt, så att de inte vänder om efter fyllning. För saltlösning kokande vatten, salt, häll socker. Fyll gurkor, låt stå i 5 minuter, sedan sänkes saltlösningen, kokas och hälls igen gurkor. Förfarandet upprepas igen och rullas sedan. Om gurkorna är väl inslagna kommer de inte att förlora färg och förbli ljusgrön. Gurkor i vinbladet för vinter hålls bäst i kylan.

Marinerad gurka med druvblad

ingredienser:

beredning

I kallt vatten suga agurk och lämna det i ett par timmar. Då fyller vi dem med kokande vatten och kyler dem under kallt vatten. Klipp av gurkorna. Vinbladen fylls med kokande vatten och lämnar i 5 minuter. Vi slår samman vattnet. Varje gurka är insvept i ett blad. Längs botten av de beredda tvättade och steriliserade burkarna, lägg ut bladen med vinbär, dill, vitlök, skär i tallrikar, peppar. Densigt utlagda gurkor inslagna i blad av druvor. Fyll gurkor med kokande vatten, låt oss brygga i 15 minuter och dränera sedan vattnet, saltet, sockret och koka. Andra gången vi häller gurkor, lägg till vodka, ättika. Omedelbart förseglar vi burkarna med tennlock, sätter det upp och ner och låt det svalna.

Skörd av gurkor i druvblad

ingredienser:

beredning

Druvblad och gurkor är bra för min. Varje gurka tätt insvept i ett blad och tätt packad i en burk. Äppeljuice blandas med vatten, vi lägger socker och salt och låt marinaden koka. Fyll dem med gurkor, låt stå i ca 7 minuter, slå ihop, koka och häll igen. Vi upprepar igen och rulla sedan.