Phytofilter för ett akvarium

Planternas roll i akvariet är biologiskt balanserat. Men inte alla akvarier kan planteras av dem. Guldfisk äter dem, cichlider gräver i marken och gräver ut och för att hålla diskus behöver du en ganska hög temperatur, så många växter kan inte stå fast. Därför behövs ett phytofilter för akvariet för att upprätthålla fisken för att rena vatten från fosfor och kväveföreningar, vilket endast kan uppnås genom levande gröna.

Anordningen av ett phyto-filter för ett akvarium

Phytophilter är ett bärbart bricka där växter inomhus växer utomhus, och deras rötter finns i akvariet. Det är deras rötter som ger processen med ytterligare vattenfiltrering.

Växtens rötter, sänkt i vattnet, avger syre på bekostnad av en stor yta och blir tillflykt för användbara bakterier. De ger en optimal balans i akvarievatten.

Resterna av foder och produkterna i fiskens liv förorenar vattnet, och rötterna suger de skadliga nitratämnena från vattnet och rengör det.

Filteranordningen är enkel - Designen för växter med hål är fäst vid akvariet eller inbyggd i locket. I brickan planterade inomhus växter och kontakt med vatten i akvariet, suger ut av det skadliga föreningar. För inomhusväxter är dessa föreningar användbara.

Växter som används för akvariet phyto-filter bör ha större motstånd mot röda rot och god tillväxt.

För detta ändamål klorofytum - en anspråkslös växt med smala löv; spathiphyllum - växer snabbt och har långsträckta glänsande löv; scindapsus - liana har långa och flexibla stammar, tradescantia , olika ficuses och andra.

Således är en phytofilter en användbar sak för ett akvarium. Med hjälp av det kan du ge levande naken ett ovanligt vackert utseende och ge extra omsorg och rengöring för fisk.