Terrarium för sköldpaddor - hur man utrusta ett hus för en land- och vattenfågelssköldpadda?

Terrarium för sköldpaddor är utformade för att imitera naturen hos ett land eller vattenlevande djur. Hemma är sköldpaddans innehåll oacceptabelt ledigt när de bara flyttar längs golvet med resten av hushållet. Detta är i grunden inte lämpligt för dem och leder till risk för skador och utveckling av olika sjukdomar. Hur man ordnar ett hus för en reptil, beroende på sitt slag - ett brådskande problem för uppfödare-nybörjare.

Terrariums för rödblåda sköldpaddor

Terrarium för vattenfågelssköldpaddor är i själva verket ett stort akvarium, bara med en tomt för flygvandringar. Dessa djur kräver en livsmiljö, så du måste noggrant närma sig frågan om hur man utrusta terrariet för den rödskaliga sköldpaddan. Det ska vara rymligt, och det bör ge allt för att säkerställa det exotiska husdjurets bekväma liv.

Storleken på terrariet för den röda björnsköldpaddan

Ett vattenterrarium för en sköldpadda är önskvärt att välja ett glas - det är slitstarkt och genom sina genomskinliga väggar kan du följa ditt husdjurs liv. Bäst lämpliga akvarier är platta och breda. Volymerna av dessa beror direkt på storleken och antalet invånare. Cirka förhållandet mellan storlekarna på aquaterrarium och sköldpaddor är:

Utrustning för sköldpaddsterrarium

Nödvändig utrustning i terrariet för sköldpaddor:

Filter för sköldpaddans sköldpadds terrarium är nödvändiga för att behålla vattnets renhet och friskhet. De liknar dem som finns i akvarier med fisk. Förutom filtrering behöver vattnet i akvatrariet ändras med en tredjedel 2 gånger i veckan - detta kommer att minska koncentrationen av organiska föreningar som är farliga för sköldpaddor. En varmvattenberedare behövs för att behålla en behaglig temperatur (22-28 ° C), eftersom äggsköldpaddor är relaterade till värmekärlande individer. Värmaren kan spelas av ett glasrör med inbyggd termostat.

Fyllmedel för sköldpadda terrarium

Den så kallade marken i akvariet bör bestå av en stor sten eller bara släta stenar, staplade med en kulle. För att skydda stenar eller sand från vätning är det möjligt med en fälg gjord av glas limt på tätningsmedlet. Var noga med att ge ett terrarium för vattensköldpaddan, som det kommer att vara bekvämt att gå ut på en hård yta. På vattendelen av terrariet kan rollens bottenfyllare också spela småstenar. Förhållandet mellan mark och vatten i vattenterrariet bör vara 20% / 80%. Samtidigt borde alla invånare få plats för samtidig boende på ön.

Lampor för terrarium för sköldpaddor

Fästanordningar för terrarium för sköldpaddor måste installeras ovanför markytan - här kommer djuren att ligga i solen. Värme från glödlampan är nödvändig för de röda sköldpaddorna för att aktivera deras immunitet. UV-lampa behövs också för att få vitamin D - en väldigt viktig sköldpadda för skalet, utan vilken det börjar deformeras. Sken lamporna ska vara ungefär 12 timmar om dagen.

Inredning av sköldpadds terrarium

Som dekorationer för ett akvarium kan du använda växter, dekorativa stenar, drivved . Om sköldpaddsterrariet är stort kan du dessutom dekorera det med undervattenslås och andra akvariedekorationer. Det är viktigt samtidigt att alla föremål är tillverkade av säkra material som inte avger skadliga ämnen, har inga skarpa hörn och inte är för små för att förhindra att de sväljs.

Terrarier för landsköldpaddor

Nyfödda ägare av ett sådant husdjur uppstår naturligtvis frågan om hur man utrusta ett terrarium för en sköldpadda så att den har allt som behövs för sitt långa och hälsosamma liv. Det ska vara en separat och ganska stor i storlek låda av glas, plast eller plexiglas med all nödvändig utrustning. Du kan göra det själv, beställ specialister eller köpa en färdig version.

Storleken på terrariet för landsköldpaddan

Beroende på antal och storlek på djur varierar terrariumstorleken för marksköldpaddor. För en liten sköldpadda (6-15 cm lång) är det tillräckligt med utrymme på 60x50x40 cm. Om det finns två sådana barn, ökar deras husdimensioner till 50x50x100 cm. Om antalet invånare ökar eller deras storlek ökar i proportion, bör terrariet också växa. Enkelt kan du beräkna önskad storlek, baserat på sköldpaddans 2-6 storlekar i bredd och längd.

Hur man utrusta en sköldpadddarterradius?

När vi bestämde om turtelterrarins storlek och material är det dags att börja fylla upp det. Så vad ska sköldpaddan ha i terrariet:

Mark för sköldpaddan i terrariet

Att reflektera över hur man utrustar ett sköldpadddarterrarium, föreställer vi omedelbart ett mysigt strö av naturmaterial som stenar eller träflis. Grunt gör för övrigt inte bara en estetisk funktion, det bidrar till att absorbera flytande levande produkter av ett djur och hjälper till att hålla sina extremiteter utan nackdelar och deformationer när man rör sig på botten. De bästa fyllnadsalternativen i terrariet för sköldpaddor:

  1. Olive chips. Det dammar inte, har en skarp lukt, hotar inte ett husdjur med splinter. Kostnaden för ett sådant fyllmedel är lågt och du kan köpa det på någon djuraffär eller i en stormarknad i "All for Picnic" typ avdelning.
  2. Halm eller hö. Du kan självständigt lagra gräset från sommaren och torka det. Ett sådant fyllmedel, om så önskas, kan sköldpaddan även ta en bit.
  3. Småsten. Smidig och utan skarpa kanter, den ska vara större än en sköldpadds huvud, så att den inte kan sväljas. Stenarna är användbara eftersom de är naturligt klöda. Dessutom, för en dag värmer hon upp från lampan och ger henne värme under natten. Pebbles kan samlas i botten av en damm eller köpas på en djuraffär. Innan du fyller i terrariet måste stenarna brännas i ugnen väl för desinfektion.
  4. Sågspån och sand. Inte det bästa av alternativen, eftersom de är lätta att svälja, vilket inte är användbart för sköldpadds hälsa. Dessutom fyller både fyllmedel starkt och när de blöts kan de leda till katarralsjukdomar. Å andra sidan är dessa typer av jord överkomliga och absorberar det flytande utsprittet av djur väl. Alternativt kan sågspån och sand användas i kombination med andra typer av jord.

Lampa för terrarium med sköldpadda

Ett hemterrarium för sköldpaddor ska vara utrustad med två lampor - med en värmelampa och en ultraviolett lampa. Eftersom sköldpaddan behöver värme mycket, behövs en värmelampa för den. Detta kan vara en vanlig glödlampa eller en speciell lampa utan synligt ljus (infraröd). Den ligger 30 cm från botten av terrariet. Under det ska luften värmas upp till + 32 ° С. Justera den här siffran genom att ändra lampans ström. Värmelampan ska hängas i det motsatta hörnet från skyddshuset, så att sköldpaddan kan känna temperaturens kontrast i dessa zoner.

Ultraviolett lampa är speciellt nödvändig för landsköldpaddor för bättre assimilering av kalcium, vilket är viktigt för hållfasthet på skal och ben. Utan en sådan lampa blir benen sköra, och skalet är kraftigt deformerat. De är installerade beroende på typ (kompakt eller rörrör T5, T8) eller i en vanlig bas eller i spåren på en speciell tak. Om lampan är kvicksilver, är den ansluten via en speciell starter.

Hemsköldpadda terrarium - inredning

Som en prydnad i terrariet för landsköldpaddor kan du använda lerahuvud (en typisk blomkruka), vackra stenar, uttrycksfulla snags, bakgrunder för fotografier, verkliga och konstgjorda växter. De vackraste terrarierna för sköldpaddor - det är fortfarande glas, för genom väggarna kan de tydligt se sitt inre innehåll och reptilerna själva.