Fixture för akvarium

För den normala utvecklingen av undervattensvärldens invånare är det nödvändigt att använda lampor. Det här är den absolut nödvändiga utrustningen för akvariet , för om du håller fisken ständigt i mörkret, kommer det att påverka livet negativt. Men överskottet av belysning i akvariet är inte heller önskvärt. Ibland kan korrekt valda belysning i ett akvarium i grunden ändra din idé om detta undervattensriket.

Typ av armaturer för akvariet

Idag säljs lampor till akvariet av flera av de vanligaste typerna.

  1. LED-lampa för akvariet . Sådana lampor är mycket effektiva och energieffektiva: de kan arbeta kontinuerligt i 100 000 timmar. Det finns praktiskt taget ingen termisk strålning från sådana lampor, vilket också har en gynnsam effekt på akvarietas invånare.
  2. LED-lampa för akvarium . Används för LED-belysning de nyaste T5-lamporna som tillverkas med den nya tekniken. Lampor har ett rör med mycket diameter, men effekten av ljusflödet är inte sämre än tidigare modeller. Lampor för LED-belysning har mycket små dimensioner, så akvariet med dem ser mer modernt och spektakulärt ut.
  3. Fjädringslampa för akvariet . Denna ultratunna universelllampa skapades för marina och sötvattenakvarier. Lampan, tillverkad av metall, inte rädd för korrosion, har en modern och elegant design. Den fluorescerande lampan är skyddad av akrylglas. För att installera det ovanför akvariet är det möjligt med hjälp av glidande ben.
  4. Lysrör för akvariet . Den vanligaste typen av akvarielampor. Dessa lampor belyser ett större område än konventionella lampor, men de tar upp fler platser, vilket inte ser bra ut i små akvarier. Sådana lampor främjar tillväxten av vattenväxter och koraller i akvarier, både med sötvatten och med havsvatten. Lampor understryker positivt den naturliga färgen hos invånarna i din undervattensvärld. För djupa akvarier kan du köpa speciella lysrörslampor med ökad ljusutgång.

Om du har en önskan att göra en hemgjord lampa till ett akvarium , så är det ganska genomförbart. Du kan göra en sådan lampa från en burk från under någon form av dryck, en patron med en sockel och en tennplatta.

Belysningen av olika lampor kommer att försköna din akvariums undervattensvärld med det förtrollande ljuset.