Placering av parkettbräda

Parkettbräda är en av de snabbaste alternativen för att klara golvet. För att lägga behöver du inga dyra verktyg eller kunskaper inom byggnadsområdet. Lim och andra material finns alltid inom området finns på vilken byggmarknad som helst. Det finns olika sätt att lägga en parkettbräda från det klassiska julgran och diagonalen till mer komplexa tekniker. Om du tänker göra allt arbete själv, bör du föredra den enklaste metoden. Nedan kommer vi att överväga hur man lägger en parkettbräda av bambustypen .

Teknik för att lägga en parkettbräda

 1. Som regel ligger direkt på betongröret. Använd självnivellerande golv för att maximera ytanivåeringen.
 2. Efter att golvet är helt jämnt kan du fortsätta med nästa steg om att lägga parkettbrädet. Från toppen på golvet lägger vi ett speciellt substrat. Dess tjocklek är 3 mm. Ett sådant substrat fungerar som ljudisolering, så när du går eller kastar föremål på golvet hörs inte ett karakteristiskt ljud. Materialet säljs i rullar, arken mellan vardera sätter en tät samling i fogen och fixeras med tejp.
 3. Med denna metod att lägga en parkettbräda, börjar arbetet från väggen. Avståndet mellan brädorna och väggen ska vara ca 15 cm. För detta används distansskikt. Vidare, med tillväxten av rummet i rummet, kommer gapet själv att växa. Om väggens längd är ca 8 meter, är avståndet 16 mm.
 4. Tekniken att lägga ett parkettbräda är i stor utsträckning vridet från fönstret och rummets form. Om rummet är kvadratiskt placeras brädorna vanligen i ljusets riktning från fönstret. För långsträckta rum för brädor är platsen längs den korta sidan vanligtvis vald.
 5. Vid arbete sker fixering endast mellan brädorna, med golvet och väggarna finns det ingen styv anslutning. Vi placerar det första kortet med vänstra änden mot hörnet av hörnet, fortsätt raden längs väggen. Typiskt för två typiska rum är två eller tre brädor tillräckliga. Extra avskurna, med hänsyn till 15 cm gap.
 6. Var uppmärksam på den viktiga punkten hur man lägger parkettbrädan: det snittiga änden är alltid vänd mot väggen, och brädorna är endast anslutna i de tekniska spåren.
 7. Lim för att lägga en parkettbräda varje företag erbjuder egen eller rekommenderar flera alternativ. Limet appliceras längs änden och längsgående spår. Efter applicering av ett skikt av limkomposition är det nödvändigt att ansluta arbetsstycket med två brädor från föregående rad och att knacka lite. Som ett resultat kommer det överskjutande limet att komma ut från utsidan, vi tar omedelbart bort det med trasor.
 8. Det är mycket viktigt att knacka rätt, eftersom styrkan i hela strukturen beror på den. Använd aldrig hammaren direkt på brädet själv. För dessa verk finns en så kallad doboynik. Den sista raden av lek med en hammare fungerar inte, använd här en konsol av metall.
 9. Särskilda remsor används för att dra åt brädorna. Dessa bälten behövs för de två första raderna för att skapa en enda enhet av dem. Band sätter ihop klämmor, som jämnt spänner brädorna och klämmer ut överflödigt lim.
 10. När du arbetar, kommer du att stöta på problem med deformation. Ungefär efter den fjärde raden börjar ändarna av brädorna stiga uppåt, de bör pressas med en last.
 11. Den första raden vi började med hela brädan, då ska den andra börja med beskärning. Mellan lederna från den närliggande raden får avståndet inte vara mindre än 50 cm.
 12. När duken är klar kan du fortsätta med installationen av plintar.
 13. Det sista steget kommer att vara installationen av en speciell paddla mellan vårt parkettgolv och angränsande beläggning.
 14. Det här alternativet för att lägga ett parkettbräda är en av de enklaste. Slutresultatet ser ganska harmoniskt ut, och en nykomling inom byggbranschen kommer att kunna klara av arbetet.