Mount Montserrat


Symbolen för huvudstaden i Colombia är Mount Montserrat (Mount Monserrate). Det är Bogotas religiösa centrum, som besökas dagligen av hundratals turister. Här är en gammal kyrka som är dedikerad till Svart Madonna.

Allmän information om attraktionerna


Symbolen för huvudstaden i Colombia är Mount Montserrat (Mount Monserrate). Det är Bogotas religiösa centrum, som besökas dagligen av hundratals turister. Här är en gammal kyrka som är dedikerad till Svart Madonna.

Allmän information om attraktionerna

För att kunna besvara frågan om var Montserrats berg är, bör man se på kartan över Bogotá. Det visar att åsen ligger i östra delen av huvudstaden, i avdelningen Cundinamarca. Den stiger över staden på ett avstånd av mer än 500 m, medan dess topp når ett märke på 3152 m över havet (huvudstaden ligger i en höjd av 2.640 m).

Förr i tiden var Montserratberget bevarat av indianerna, och senare de katolska ministrarna förklarade det heligt. Den mottog sitt namn från kolonialisterna till ära för det vördade klostret med samma namn, som Benediktinerna grundades i Katalonien. Här i 1657 beslutade conquistadorsna att bygga samma tempel.

Kloster på Mount Montserrat

Under byggandet av basilikan utsågs Don Pedro Solis till chefarkitekten. Från XVII-talet till nutiden är templet landets viktigaste katolska helgedom.

Montserrat kloster är ofta intresserad av turister och ställer frågor om vilka pilgrimer som åker dit. Faktum är att i huvudkatedralen i templet är ett helande korsfästelse. Katoliker kommer till honom som vill få välsignelse, hjälp i viktiga saker eller bli av med sina problem.

Vad ska man göra på Mount Montserrat?

Runt klosterkomplexet är en pittoresk park där du kan koppla av och tänka på livet. Det finns skulpturer som visar Jesu Kristi sista väg till Golgata, kallad Via Dolorosa. Statyerna hämtades här från Florens (Italien), så att pilgrimer skulle förstå problemen med att vara bland Andens gröna skogar.

Om du vill göra ett unikt foto av klostret på Mount Montserrat, gå upp till observationsdäcket. Det erbjuder en fantastisk utsikt över huvudstaden i Colombia. Du kommer också att se en staty av Jesus Kristus uppförd på Guadalupes berg.

På Mount Montserrat är:

Funktioner av besöket

Kom till berget Montserrat är bäst på en vardag, som på helger och helgdagar finns det ett stort pandemonium. Det är bäst att klättra uppe på klippan tidigt på morgonen eller i solnedgången. Vid den här tiden får du fler chanser att få klart väder och se fantastisk natur. Om du planerar att spendera några timmar här, ta med dig:

Klostret är särskilt vackert för jul. Den är dekorerad med tematiska dekorationer som skapar en sagas atmosfär. När du besöker attraktionerna var vaksam och titta på dina saker, glöm inte heller en tillräckligt hög höjd.

Hur kommer man dit?

Att klättra Mount Montserrat på flera sätt:

  1. På linbanan. Det var totalrenoverat år 2003, tak och fönster är gjorda av transparent material, vilket gör att du kan beundra den pittoreska utsikten.
  2. På linbanan (teleferico). Det har funnits sedan 1955 och har stora panoramafönster. Biljetten kostar $ 3,5 ett sätt på vardagar och lördagar, och på söndag - $ 2.
  3. Till fots. Denna metod väljs av pilgrimer som vill ta emot Guds nåd för sina lidanden. Förresten byggdes en bekväm vandringsled med plattor och steg här, och polisen bevakade vägen.
  4. Med taxi. Biljettpriset är $ 2-3.
  5. För att nå återhämtningsstället från Bogotas centrum kan du ta bussar nr 496, C12A, G43, 1, 120C och 12A. Turister kommer också till bilen på vägen Av. Tv. De Suba och Av. Cdad. de Quito / Av NQS eller Cra 68 och Av. El Dorado. Avståndet är ca 15 km.