Tandbehandling under generell anestesi

De flesta tandläkare har svårt att föreställa sig hur de kan behandla sina tänder under generell anestesi. Naturligtvis är nästan varje sekund rädd för tandläkare, men vid något tillfälle för tvångsbehandling samlas all viljestyrka och mod i en knytnäve. Dessutom, i alla kliniker idag, använder läkare lokalbedövning, och behandlingen är helt smärtlös. Varför bör en sådan radikal behandling av tänder under allmänbedövning vara nödvändig? Faktum är att detta inte är ett infall, men en verklig nödvändighet för en viss kategori av patienter.


När används allmänt anestesi i tandvård?

I tandvård kommer helt olika människor. Var och en av patienterna behandlar behandlingen på egen väg: för någon är tanduttag en liten sak och någon på resan till tandläkaren ställs in i veckor. Både den första och den andra är för det mesta nöjda med lokalbedövning, och även utan det. Men det finns en sådan kategori av människor för vilka tandbehandling utan allmänbedövning kan sluta tragiskt.

Det handlar inte om rädsla. Tandbehandling under allmänbedövning krävs när en person har så kallade allvarliga samtidiga sjukdomar. Dessa patienter lever i en särskild regim, och därmed kräver behandling för dem en ovanlig. Varje år ökar antalet sådana speciella patienter. Och om tidigare i kategorin var mestadels människor över fyrtio, krävs nu en ovanlig behandling för allt fler ungdomar.

Tänder under vuxenbedövning behandlas i följande fall:

 1. Allmän anestesi krävs när patienten lider av allvarliga hjärt- och kärlsjukdomar .
 2. Särskild behandling behövs av personer som lider av neurologiska störningar, och de som är rädda för en tandläkarstol paniskt. Om patienten av någon anledning (psykiskt eller psykiskt) inte kan kontrollera sig själv vid tandläkarens mottagning, behöver han också allmänbedövning.
 3. Tandbehandling under allmänbedövning är också relevant för patienter som lider av andningssjukdomar.
 4. Allvarliga problem med immunsystemet och allergiska reaktioner är en annan anledning att behandla tänderna under generell anestesi.

Naturligtvis bör förekomsten av alla samtidiga sjukdomar bekräftas med lämpliga intyg.

Funktioner av behandling av tänder under anestesi

Narkosbehandling är en riktig operation. I processen är en professionell anestesiolog nödvändigtvis involverad och förberedelser för proceduren och rehabilitering efter att det tar längre tid än vanlig behandling.

 1. Ursprungligen bör attityden gentemot speciella patienter vara mer uppmärksam.
 2. Före behandlingen av tänderna måste patienten genomgå en fysisk undersökning. Baserat på de erhållna certifikaten väljer specialister den mest lämpliga behandlingsmetoden.
 3. Förberedelse för behandling under anestesi är obligatorisk. Nuanserna av träning bestäms av läkare beroende på den samtidiga sjukdomen.
 4. Efter proceduren behöver patienten lite tid att spendera på sjukhuset för att normalt dra sig tillbaka från anestesi.

Trots alla svårigheter anses behandling av tänderna i en dröm betraktad som effektiv och säker. Patienten känner inte något obehag genom att försiktigt gå in i anestesen och enkelt vakna efter det. Ibland efter en allmän anestesi patient kan känna en liten svaghet - det här är helt normalt.

Naturligtvis har behandlingen av tänderna under anestesi ett antal kontraindikationer:

 1. Det är omöjligt att tillämpa denna metod på personer som lider av akuta infektionssjukdomar.
 2. Narkos är förbjuden för diabetes mellitus, såväl som för lever och njurar som befinner sig vid dekompensationstiden.
 3. Personer som inte har återhämtat sig från hjärtinfarkt eller stroke rekommenderas också att avstå från att genomgå anestesi.