Orsaker till åderbråck

I människokroppen finns två typer av kärl: artärer, genom vilka blod från hjärtat tränger in i de inre organen och huden och venerna, genom vilka blodet återvänder till hjärtmuskeln. På grund av olika orsaker börjar blodet att flytta illa genom venerna, stagnation leder till att venerna svullnar och börjar ont, under huden blir synliga blåaktig "maneter" - utvidgade kapillärnät. Detta tillstånd kallas åderbråck.

Orsakerna till åderbråck

Den främsta orsaken till åderbråck på benen, enligt läkare, är ärftlighet. För födelselinjen, oberoende av kön, överförs svagheten och oelasticiteten hos kärlväggarna. En annan faktor - svaga eller deformerade hjärtklaffar kan också leda till åderbråck. Förekomsten av båda genetiska faktorerna är ofta orsaken till åderbråck, även hos mycket unga kvinnor. Men predispositionen till sjukdomen betyder inte att sjukdomen måste manifestera sig. För att utveckla varicose, förutom ärftlighet, bör kroppen påverkas av vissa yttre orsaker.

Vanliga orsaker till åderbråck är:

OBS! Graviditet blir ofta en faktor som leder till utveckling av åderbråck. Den förstorade livmodern pressar på venerna som passerar genom det lilla bäckenet, vilket leder till blodstagnation.

Psykologiska orsaker till åderbråck

Psykologer L.Burbo, B.Boginski och S. Halil framlade en hypotes om sjukdoms psykologiska karaktär. De tror att åderbråck är resultatet av missnöje med sina liv, när en person tvingas engagera sig i ofrivet arbete, ett ointressant företag för honom. På grund av det negativa finns det tröghet, slöhet, apati . Det är mot denna bakgrund att symtomen på åderbråck utvecklas.

Genom sjukdom försöker kroppen förmedla medvetandet att det är nödvändigt att förändra livsstil och attityd till jobbet, att låta sig slappna av, att lyssna på sina önskningar. Det är förvärvet av inre frihet som kan bli ett villkor för att övervinna åderbråck.