Park of the Arab States League


Den största parken Casablanca , kallad parken för Arabförbundet, besegrades 1918 av den franska arkitekten L. Laprad. Parken är en stolthet och en favorit vila inte bara för lokalbefolkningen, men också för turister som vill koppla av från utflykter under den brännande solen.

Arkitektur och funktioner i parken

Arab League Park är ett öppet utrymme med många palmer, gräsmattor och blomsterbäddar. Parkarkitekturen kombinerar framgångsrikt europeiska traditioner (raka vägar med raka vinklar, många avskilda hörn i trädens skugga) och orientalisk färg (de rikaste blommorna, palmerna, ficusen etc.).

Här är förutom de växter som är välkända för européer, växter som är typiska för öst också närvarande: dagpalmer, samlade i gränder, sällsynta blommor och många arcader och arbors omger denna skönhet. De största attraktionerna i parken är en vacker damm, där du kan beundra de blommande rosa vattenliljorna säsongsmässigt, en palmgata som passerar parken från ena änden till den andra och en fontän som dekorerar centrum av Arab League-parken.

Vad att se och göra i parken?

I nordväst om Arab League-parken i Casablanca ligger Sacré-Coeur-katedralen . Strukturen byggdes 1930 på fransmannen Paul Tornons projekt, i katedralens granskning står motiven för den europeiska gotiska arkitekturen, arabiska och moriska element läses. För närvarande är domkyrkan inte i funktion och är stängd för besökare, men i händelse av stadsferier öppnar sina dörrar ibland.

På parkens territorium väntar flera kaféer och restauranger i traditionell marockansk mat på sina besökare, priserna är mycket demokratiska och den erbjudna menyn kommer att glädjas med sin variation, om så önskas kan du ta med dig drinkar och mat med dig för att ta en picknick. Det finns en nöjespark "Yasmin" för barn, där det inte finns så många attraktioner, men barnen kommer definitivt att tycka om tåg, karuseller, bilar, gungor och glidbanor.

Hur man kommer dit och när ska man besöka?

Du kan nå en av Marockos vackraste parker med spårvagn, det nödvändiga stoppet kallas Station Tramway Place Mohamed V, eller med taxi från en bekväm plats, är det bättre att komma överens om kostnaden för resan i förväg.

Parken är öppen dygnet runt, men vi rekommenderar dig att besöka det på dagtid, ingången till parken är gratis. Yasmin nöjespark är öppen från 10.00 till 19.00, entréavgiften är 150 MAD.