Kvartals Habus


Quarter Habus, eller New Medina - regionen Casablanca , byggd på 30-talet av förra seklet av fransmännen. Idag är Habus en "idealisk arabisk stad" - det slag som vi brukar se i sagor. Gatorna är smala nog för att påminna om gamla marockanska och arabiska städer, men här kan de lätt sprida de kommande bilarna, de är snygga, det finns inga obehagliga luktar och släpper inte ut windows från fönstren. I ett ord är det samtidigt ett gammalt marockanskt och modernt europeiskt kvarter.

sevärdheter

Sevärdheter i Habus väntar på dig precis i början av kvartalet - ingången till Nya Medina är genom flera grindar, som har välvda ingångar, vackert inredda med kakel. I allmänhet, trots att kvartalet är relativt nytt, finns det tillräckligt med sevärdheter här.

På torget i Casablanca finns en moské med namnet Sultan Moulay Youssef bin Hassan. Det byggdes 1926. Katedralen i Notre-Dame de Lourdes, känd för sina gigantiska glasmålningar, byggdes 1930. Inte långt från det är Kungliga slottet och palatset Mahkama-du-Pasha , eller justitiepalatset, som rymmer stadsförvaltningen och domstolen.

Den största delen av kvartalet är ockuperat av marknaderna: oliv-, keramik-, tyg-, kryddmarknad, kött- och fiskranker. Här kan du köpa produkter och hantverk, inklusive högkvalitativa siden och lädervaror. Det finns också många affärer, inklusive smycken, där verkligen unika produkter säljs. Och vandra runt marknaderna, du kan gå mellanmål i en av de många kaféer av nationell mat . Priserna i dem är mycket demokratiska: du kan ha ett mellanmål för 3 dirham och ännu billigare och äta bra - för 10.

Hur kommer du till Habus?

Det finns Habus bara en kilometer från Casablanca centrum - det här avståndet kan enkelt övervinnas till fots. Men om du fortfarande föredrar "till din två" transport - så kan du komma hit från Paris Boulevard med bussar 4 och 40.