Black River Gorges


Mauritius är en fantastisk ö, märklig, med en intressant historia och semesterort destination. Den mest värdefulla sak i detta lilla paradis är naturens unika skönhet, sin oförglömliga flora och fauna. Och speciellt kan man inte utan glädja sig över att ön försöker bevara landet i sin ursprungliga form - i form av reserver. En av dessa orörda platser är den fantastiska nationalparken på ön Mauritius Black River Gorges.

Lite om parken

Nationalparken grundades 1994 för att skydda öar av orörda tropiska vintergröna skogar av Mauritius och utrotningshotade infödda fågel- och djurarter. Parkens område är 65,74 kvadratkilometer, och sedan 1977 var den flesta av den nuvarande parken inkluderad i världsnätverket av biosfärreservat - Maccabi-Bel-Ombr Reserve.

En del av flodsystemet i floden Black River strömmar längs parkens territorium, parken täcker den östra delen av Black River-slottet och Pitrinplateauen ovanför, Tamarin-slottet, öns högsta berg - Riviera Noir topp 826 meter högt och två åsar: Maccabi och Bris-Fer. Det finns fyra forskningsstationer där pågående forskning utförs.

Omkring en fjärdedel av alla arter som är skyddade i parken ligger på gränsen till utrotning genom felet hos människor och djur som importerades under utvecklingen av ön. Parken har samlat omkring 150 olika växter, utrotningshotade djur och de åtta mest sällsynta fåglarna, bland annat den rosa duvan och den mauritiska ocherrel papegojan.

Var ligger den?

Black River Gorges är en av de mest kända nationalparkerna i Indiska oceanen. Beläget på västra kusten av ön Mauritius , i Rivieres Noire (Black River), nära staden Kurepipe .

Hur korrekt kallas?

Parkens namn kommer från floden som strömmar genom den, den största på ön. I den engelska versionen lyder namnet som Black River Gorges National Park, som bokstavligen översätts till ryska som "Black River Gorge" National Park. Men ofta även i turistbroschyrer kan du se det enkla namnet "Black River Gorges".

Vad ska du se?

I nationalparken "Svarta flodens slott" samlades ett fantastiskt antal växter, djur och fåglar som var osynliga för många turister. Parken får de maximala färgerna under blomningen - enligt kalendern från september till januari är det den bästa tiden för den första utflykten. Dessutom hittar du blommande trachetia, som anses vara den nationella blomman i Mauritius.

Ca 60 km vandringsleder läggs längs parkens territorium med maximal komfort för promenader, för dem som vill tillbringa utbildningsprogram. Gå långsamt, omgiven av skönhet, ta din tid, du kan hoppa över det mest intressanta: ett vackert reliktträd, en riktig tropisk orkidé, en intressant trädliknande orm, eller att inte märka en sällsynt brun vinge eller en annan södra fågel.

På Svarta flodens territorium är Gorges en fantastisk damm - en helig sjö för hinduerna Gran Bassin, belägen på ett djup av 85 meter i kratern av en utdöd vulkan. På stranden av sjön finns ett tempel och statyer av gudarna till Shiva och Anuamang.

Här ser du det mest regniga stället i Mauritius - Plain Champagne-slätten och Rivière Noire, där du kan se hela kaskaden av Alexander-vattenfallet och naturligtvis Piton de la Petit-berget - det högsta på ön.

Från den sällsynta floran i nationalparken bevaras svart ebenholts, dodoträ, tambalakoke, Seychellois maba och andra. På territoriet av Black River Gorges, vilda grisar, apor och rådjur lever i överflöd. Ett separat nöje tillhandahålls av en promenad längs relikskogen.

Hur man besöker nationalparken "Svarta flodens slott"?

Parken är väldigt stor, och även om det är hela dess territorium ser du pekare är risken att gå vilse väldigt hög. Var noga med att köpa en karta över parken, eller till och med bättre, använd en guidas tjänster. Observera att mobilkommunikation inte "fångar" på alla områden i Black River Gorges.

Ett besök i parken är gratis för alla. Det finns många observationsplattformar och picknickplatser, alltid välj skor som är lämpliga för skogsvandringar, ta vatten och en lätt vindbris.

Rökning i parken är förbjuden, men du kan äta lokala bär: hallon och svarta plommon.

"Svarta flodens slott " ligger territoriellt nära Kurepipe , bara åtta kilometer, sex kilometer från Glen Park och bara ett par från Shmene-Granier. Du kan komma dit utan problem på buss nummer 5, biljettpriset - ca 19-20 Mauritianska rupier.

Det finns fyra huvudingångar i parken:

Alla är öppna varje dag från 9:00 till 17:00.