Uluwatu tempel


På ön Bali har Indonesien byggt ett antal templen . När du pågår en sightseeingtur i religiösa byggnader, var noga med att inkludera i din väg Temple of Uluwatu - en av Balis sex andliga pelare.

Mer om sevärdheter

Uluwatu (Pura Luhur Uluwatu) - ett av de sex främsta templen, vars syfte är att skydda gudarna från havsdemonerna från den södra delen av ön . Titta på kartan, Uluwatu tempel hittar du på kanten av klippan som tornar över Indiska oceanen på 90 m. Detta är en helig plats för invånarna på ön Bali.

Templet ligger på halvön Bukit, i dess sydvästra del. Det religiösa komplexet omfattar tre tempelbyggnader och pagoder. Man tror att Uulvatu grundades på 1100-talet av Javanese brahmana. Arkeologisk forskning bekräftar detta. Här dyrkas gudinnan Rudra - patronen av jakt och vind och gudinnan Devi Laut - till gudinnan av havet.

Templets namn är bokstavligen översatt som "toppen av en sten" eller "sten". Om du tror på annalerna grundade Uluwatu en munk som var direkt involverad i skapandet av andra heliga platser på ön, till exempel Sakenan i Denpasar . Senare valde den heliga munken Dvidzhendra detta tempel som den sista destinationen för sin pilgrimsfärd.

Vad är intressant om Uluwatu tempel?

Indiens invånare tror att det är här att de tre gudomliga enheterna i Brahman är förenade: Brahma, Vishnu och Shiva. Här börjar och slutar universum. Hela religiösa komplexet är tillägnad Trimurti. Man tror att statyn av liggande brahmin symboliserar Dvidzhendra själv.

I kanten av berget finns en sten trappa. Det erbjuder en vacker utsikt över den gröna skogen, Indiska oceanen, liksom en lång kedja av vulkaner i Java. Majestätiska vågor bryter under foten av turister på klipporna. Många apor bor hela templets territorium. Du måste vara försiktig med att du inte tar av glasögonen eller tar bort din mobiltelefon eller kamera. I helgedomen till abernas ära finns ett litet monument.

Båda ingångarna till Uluwatu är stängda av grindar, konstgjorda dekorerade med sniderier av grönsaksprydnad. Varje ingång har två skulpturer av människor med elefanthuvuden. Stenen porten på uteplatsen är en stor arkitektonisk sällsynthet för Bali. Tusentals fotografer från hela världen kommer hit för att fånga den extraordinära havsolnedgången och sprayen raser vid foten av vågorna. På den centrala plattformen utförs balineserna dagligen sin berömda dans Kecak.

Hur kommer man till Uluwatu tempel?

Attraktionen ligger nära byn Pekatu, som ligger 25 km från staden Kuta i söder. Kollektivtrafik går inte här. Du kan ta en taxi eller gå själv. Vandringen tar cirka en timme. För att komma till hotellet på kvällen utan några äventyr, ring en taxi bil i förväg.

Biljettpriset för varje turist är ungefär $ 1,5. Uluwatu tempel är öppen för besök från 9:00 till 18:00. Den bästa tiden för ett besök är perioden efter 16:00. För böner och ritualer är byggnaden tillgänglig dygnet runt.

För att komma in i templet komplexet, är det nödvändigt att sätta på en sarong. Han ges ut vid ingången och hjälper till att klä sig. Uluwatu inre gård är endast tillgänglig för sina tjänare: religiösa ceremonier hålls där.