Väggar i korridoren - avslutar för en modern inredning

Ett originalt visitkort av huset är väggarna i korridoren, efterbehandlingsalternativen påverkar den visuella uppfattningen och hållbarheten hos den dekorativa ytan. Att välja en väggbeklädnad i korridoren kräver ett speciellt tillvägagångssätt, när du utformar det här rummet med en komplex geometri i rymden är det lätt att göra misstag, vilket gör det dyster och obekväma.

Väggdekoration i korridoren

När man behandlar väggens konstruktion i korridoren, tänker man på alternativen för att slutföra bostadsutrymmet, måste flera viktiga faktorer beaktas. I de flesta fall fungerar detta rum som en medlare mellan öppna världen och vardagsrummen, men ibland tilldelas andra viktiga funktioner. I den rymliga korridoren kan du ordna en samling konstbilder eller familjefotografier, skåp för att lagra hushållsartiklar, hyllor med souvenirer. Väggar i korridoren, målade med ursprungliga fresker, kan bli en höjdpunkt i heminredningen.

Vad du behöver tänka på när du väljer alternativ för att slutföra korridormurgen:

  1. Eftersom korridoren ligger i husplanen, hur mycket kommer det att utsättas för förorening från utsidan. Om han är på andra våningen eller leder till sovrummet, då kommer det att vara mestadels rent och tyst. Helt andra sak - rummet, som ligger direkt intill ingångsdörrarna. I det här fallet behövs starka material för väggen i korridoren, efterföljande alternativ här kommer att uppleva en konstant mekanisk och klimatisk effekt.
  2. Titta noggrant på konfiguration och dimensioner av passagerarrummet.
  3. Om huset har husdjur och barn innebär det en ökad risk för en delikat dekorationsyta med dålig slitstyrka.
  4. Väggens stil i korridoren, alternativen för att slutföra rummet ska motsvara den allmänna stilen att dekorera resten av lokalerna i en lägenhet eller ett privat hus.
  5. Var särskilt uppmärksam på färgpalett. Du kan medvetet fokusera på korridoren eller göra den till en viktig men mindre synlig del av vardagsrummet.

Bakgrund till korridoren i lägenheten

I detta rum blir väggytan smutsig och misslyckas i samma hastighet som i köket, så det rekommenderas att använda praktisk tvättbar tapeter eller flytande tapeter i korridoren. De är lätta att rengöra från smuts och rena, utan risk att skada det dekorativa skiktet. Den andra metoden är att kombinera när den täcker ytan. Efterbehandling med slitstarkt material används i problemområden, och en dyr känslig beläggning eller tapeter på väggar i korridoren används för att dekorera ett rent område.

Om det finns ett svårt val av en palett för en vägg i korridoren, är det bättre att följa rådgivarens råd. Det gyllene medelvärdet är väggens dekoration med materialet i varma toner med ett blommigtryck. Praktiskt är designen när man använder ett material med en ljus bas och ett mörkt kontrastmönster. Det här alternativet för efterbehandling hjälper till att gömma smuts och damm och en varm bakgrund gör rummet mindre dyster. Bakgrund 3D för väggen i korridoren kan ge rumsvolymen, ge preferenser till ritningar med perspektiv i rymden.

Kakel till väggar i korridoren

Tänk på hur man trimmer väggarna i korridoren, som ständigt utsätts för allvarlig förorening, var noga med att överväga hur ytan är dekorerad med keramiska plattor. Det kommer inte att lida av barnsliga pranks eller klor från dina djur, det är lätt att tvätta med vatten, inte rädd för mögel . Undersök alla möjliga strukturer av väggen i korridoren, alternativen för att klara kakelarna är slående i sortiment. Det finns möjlighet att köpa keramik för vild sten, marmor, dekorativt tyg, metall, värdefullt trä.

Laminat på väggen i korridoren

Att välja alternativet att klara av, det verkar, icke-standard och icke-användande av laminat, får du chansen att göra dekorationen av väggarna i korridoren original och elegant. Huvudvillkoren är att fixera materialet på en platt och stabil yta för att minimera risken för fallande tunga laminerade paneler. Det tredje viktiga villkoret är att upprätthålla en konstant temperatur och fuktighet i rummet.

Väggar i korridoren - fördelar med laminatfärgen:

Målar väggar i korridoren

I avsaknad av solljus i rummet väljer du ytorna med övervägande ljusa och neutrala nyanser. Utmärkt målade väggar i korridoren i kaffetoner, ljusgrå, karamell, beige. Inte ett dåligt val - möjligheten att klara färgen, som har en reflekterande effekt, sträcker den glansiga strukturen perfekt gränserna. Ett annat säkert sätt att flytta väggarna i korridoren är rummets tvåplanskonstruktion. De lägre nivåerna är standardfärgade i mörka nyanser, och den övre delen av väggytan - i ljusa färger.

Tegel på väggen i korridoren

Ett populärt alternativ för att avsluta väggutrymmet är avtäckt gipsverk, det är ofta närvarande i gotisk stil, loft och land. En mörkröd eller rödbrun tegelvägg i en korridor med smala väggar kommer att se obekväma och skapa illusionen av en tunnel. Det bästa alternativet är att använda en vit, pistasch, halm, persika, elfenbenskakel.

Fördelar med möjligheten att avsluta korridoren för murverk:

Väggdekoration av korridoren med sten

Dekorativa plattor har en lätt vikt, arbetet med det är extremt enkelt, det är i korridoren väl kombinerat med gips eller målade väggar. För lägenheten är lämpligt material med en gipsbas, det är billigare och ett par gånger ljusare än en konkret analog. Bristen på gips - dåligt motståndskraft mot fukt, men om du har ett torrt rum, kommer det inga problem, och som ett extra skydd kan du använda akryllack. Modern väggdekoration i korridoren med en sten ser mer spektakulär ut, när ytterligare belysningsbelysning installeras på sidan och på taket.

MDF-paneler på väggarna i korridoren

Att bestämma hur man mår i korridoren, kan överväga möjligheten att använda fuktbeständiga MDF-paneler . Detta är en hygienisk och säker finish, som blir relativt billigt för husägaren. Om det fanns en önskan att imitera väggytans utformning med ett träd, så det bästa sättet du inte kan hitta. Det är nu lätt att hitta paneler för mahogny, ek, tall eller aska med goda egenskaper. Fläktar av extravagant stil rekommenderas att köpa målade MDF med blank eller matt textur, beroende på den valda designen.

Väggdekoration i korridoren

Den högkvalitativa ytan på väggen i korridoren ställer in tonen för inredningen av alla andra bostäder. Beroende på storlek och layout på utrymmet kan du använda olika alternativ för att fylla och fylla rummet. Försök att dekorera väggarna i korridoren för att utföra i enlighet med den allmänna stilen, utan att blockera passagerna med onödiga föremål för vardagen. I många fall kan ett framgångsrikt mönster eller målning hjälpa dig att ersätta dyra och dimensionella vaser, speglar, målningar eller andra inredningar.

Väggmålning i korridoren

Effektiv målning av korridoren kan inte bara göra ingången till lägenheten ovanlig och original. Denna typ av inredning kan fixa eller dölja konstruktionsfel, skjuta smala väggar, vrida en dyster tunnel, till exempel till ett soligt Medelhavslandskap. I korridoren spelar väggmålningen en avgörande roll, var uppmärksam på valet av plotens variant, färgschemat. För ljusa färger som inte passar bra med inredningen kan påverka komforten negativt.

Populära alternativ för att måla korridoren:

Fresker på väggen in i korridoren

Från enkla målningar är designen av väggarna i korridoren i lägenheten frescoad med tekniken att rita en bild. En unik typ av målning är gjord på ett fuktigt gips, och färgen tränger gradvis in i konsistensen och absorberas ordentligt. Tidigare, huvudsakligen använda antika teman, nu är väggmålningar gjorda på något ämne. Du kan komplettera ritningarna med dörröppningar, dimensionella möbler, fönsterhöjder, få en chic och tredimensionell tomt. Frescoernas prestation är hållbarheten och obeskrivlig aura, vilket är extremt svår att visa med andra typer av finish.

Spegelvägg i korridoren

Ett sätt att visuellt öka rummet är att använda en spegelyta i inredningen. Bäst av allt fungerar denna metod i ett ljust rum, när stora fönsteröppningar är synliga i reflektionen. Ytterligare ljuskällor hjälper till att skapa önskad effekt. Mittemot spegeln kan en fresco eller målning i form av en båge eller ett fönster med utsikt över naturen göras på väggen till väggen. Mot väggen i korridoren med speglar kan ersätta garderoben med spegeldörrar , det här alternativet kommer att vara en funktionell lösning för små lägenheter.

Vilka färgväggar ska man välja för korridoren?

Att försöka välja det bästa alternativet för utformningen av detta utrymme är att det är önskvärt att använda väggens mest praktiska färg i korridoren. För detta ändamål är mufflade och pastellfärger bättre lämpade - beige, ljusgrå och ljusbruna färger. Det är oönskat att överbelasta rummet visuellt, applicera i varierade fläckiga kompositioner med en kombination av mer än tre färger. Monoton snövit dekoration i korridoren kan inte kallas praktisk, det är bättre att skapa smidiga övergångar från ljus nyanser till den mörka ytan på väggarna i korridoren.