Akhziv National Park

På den norra delen av Israels Medelhavskust ligger nationalparken Ahziv, mycket nära Rosh-ha-Nikra. Dess huvudsakliga skillnad från andra parker i landet är tillgången till en strand och möjlighet att bada i havet. En unik och mysig plats är känd för sin utväg och historiska sevärdheter.

Akhziv National Park - beskrivning

Som en stad berättade Ahziv (Israel) och erfarna krig, barbariska attacker. Men den hårda kampen för territoriet var värt det, för i dag lockar parken turister från hela världen. Det är intressant för steniga vikar, laguner, bland vilka det är mycket djupt, och små för barn, liksom ruinerna av en gammal bosättning och gräsbevuxna gräsmattor.

Akhziv National Park är en lämplig plats för vila hos hela familjen, som här har alla förutsättningar för detta skapats, inklusive campingtjänster. Vad ska göras vid ankomsten i parken, så det är en promenad och titta på naturen. På de ställen där vatten passerar mellan klipporna är vikarna särskilt vackra. Om du tittar noga kan du hitta havsanemoner, havsborrar och små bläckfiskar.

I juli och augusti kommer havssköldpaddor i sikte, som lämnar vattnet för att lägga ägg i sanden. Naturreservatens territorium är också ett antal små öar längs kusten. All den här åsen var en gång en del av kontinenten, men gick så småningom under vattnet, och nu stiger bara toppar ovanför havet. På sommaren blir de en oas av en sådan fågel som en träsk tern.

De historiska sevärdheterna i parken är ruinerna av den antika staden Ahziv, som nämndes i Bibeln. Det finns också ruinerna av den arabiska byn A-Aib, och resterna av några strukturer av korsfararna.

Än parken lockar turister?

I Achsiw National Park kan du komma med bil, medan du på sightseeing kan parkeras. På stranden finns två pooler: djupt och grunt, liksom picknick och vila områden.

Här kan du också dyka, men nästan alla stränder i parken är steniga. Men det här är inte ett stort problem om du bär handskar under dykets varaktighet. På stranden finns här pölar av torkat salt, så terrängen liknar Döda havets strand. Förutom salt finns det också naturliga bågar i klipporna.

Dykare lockade parken Ahziv och dess stränder, fantastiska vattendrag och en nedsänkt kryssare, som ligger på ett djup av 26 m. Turister bör ta hänsyn till att ingången till stranden betalas och på södra stranden är det förbjudet att simma. Vattnet här är mycket renare och mer transparent än till och med på stranden i Tel Aviv.

Här kan du inte bara ligga på en solstol, men också delta i olika festivaler dedikerade till musik eller yoga. De som gillar att fotograferas mot det vackra havet, i Akhziv National Park är den mest expansiva. Det finns inga klyftor här, och Haifa, Rosh-Hanikra är synligt på avstånd.

I havet finns en stor mängd fisk som kan fångas till middag. Efter att ha vilat på stranden och beundrar det ovanligt transparenta vattnet, besöker turister de historiska sevärdheterna. Dessa inkluderar:

Information för turister

Achziv National Park är en av de mest romantiska platserna i Israel. Från april till juni och från september till oktober observeras följande driftsätt: från 08.00 till 17.00, och från juli till augusti - från 8.00 till 7.00. Kostnaden för besöket är olika, beroende på ålder, antalet personer i gruppen.

På territoriet finns också en snackbar, en restaurang, lekplatser för barn är utrustade. Om det finns en önskan att träffa solnedgången och stanna kvar på natten, bör det avtalas med förvaltningen i förväg. Du kan se all skönhet i parken från sidan om du åker på en miniatyrväg. Skenorna lades under det brittiska mandatet. En bil är avsedd för 50 personer, och resan är 40 minuter.

Hur kommer man dit?

Du kan komma till parken på följande sätt: från Tel Aviv till staden Nahariya med tåg, detta är terminalstationen, resan tar ca 2 timmar. Då kan du ta en buss eller buss till Rosh-ha-Nykra, och sedan till Ahziv Park. Om du går med bil kan du ta motorväg nummer 4.