Päronpuré för vintern

Päron är en favorit hos konsumenter i alla åldrar. Tillsammans med sylt och kompositar måste sortimentet av ditt skafferi säkert fylla en burk päronpuré för vintern. Billet gjort utan överdriven krångel och höga kostnader blir en utmärkt oberoende efterrätt.

Pärépuré för vintern - recept

ingredienser:

beredning

Beredda päron är skuren i små bitar. I en gryta med vatten växer vi socker och citronsyra. Vi släpper vanilj och bitar av päron. Efter kokning av sirapen kokas frukterna i 15 minuter tills de är fullständigt uppslutna. Vi gnider massan till homogenitet och vägde 7 minuter och övervakar processen, eftersom potatismosorna inte bör förlora mycket fukt för att hålla en ljus och luftig konsistens. Vi lägger den beredda puréen i rena burkar och skickar den till sterilisering i 8 minuter. Därefter stänger vi och väntar på fullständig kylning.

Pärépuré för vintern utan socker för barn

Att vara en allergivänlig frukt är päron också rik på fiber som är användbar för mag-tarmkanalen och ett brett utbud av spårämnen och kan därför vara ett utmärkt komplement till en sexårig barns diet. Päronpuré för vintern - en underbar vitaminreserv i en konserverad form.

ingredienser:

beredning

Skal av pärlens kärna och skaft, slipa och skicka till koka med en liten mängd vatten i 25 minuter. Den mjukade fruktmassan piskas med en handblandare, kokas sedan i 5 minuter och läggs ut på sterila rätter. Sterilisera burkarna med potatismos genom att beräkna tiden, beroende på volymen. Steril produkt rullas upp och skickas till kylskåpet.

Hur man lagar äpple och päronpuré för vintern?

Äpplen och päron mognas samtidigt som de är utmärkta följeslagare för att förbereda söta hemberedningar. Puree från äpplen och päron är en läcker variant av bearbetning av överflödig frukt i trädgården.

ingredienser:

beredning

Förberedd frukt skuren i skivor, häll socker. Vi lägger en behållare med frukt på elden, vänta på koka och koka i 5-7 minuter. Frukten vägdes, svetsas i 15 minuter. Vi häller pureen i en steriliserad behållare, rulla upp den och täcka den. Detta lager lagras i ett coolt rum till nästa fruktsäsong.

Pärépuré med kondenserad mjölk för vintern - receptet

Trots den relativt höga halten av naturligt socker i päronfrukter, kan inveterat söttand också lägga kondenserad mjölk till fruktpuré. Päron i kombination med kondenserad mjölk får smaken av krämig iris och kan användas som en separat söt behandla på ett festligt och avslappnat bord.

ingredienser:

beredning

Skalad och beredd päron koka tills mjukad i ungefär en halvtimme. När vi fyller dem med socker med kontinuerlig omrörning, tillsätt den kondenserade mjölken till pärblandningen, koka i 7 minuter. Vispa den söta massan med en mixer tills den är jämn. Vi lägger den färdiga produkten i försteriliserade burkar, rulla omedelbart och lämna den för förvaring i svalet omedelbart efter att ämnena har svalnat.