Beteit mjöl - bra och dåligt

I varje hus finns ett paket med vetemjöl, men med bukvete mjöl, tyvärr hittills är inte många bekanta. Vi kommer att berätta hur användbart bokhvedemjöl är och varför det bör introduceras i kosten.

Förmån och skada på bovete mjöl

Mycket användbart bovete mjöl gör de olika föreningarna som utgör sin sammansättning.

  1. Denna produkt är rik på B-vitaminer , och de är kända för att reglera de grundläggande metaboliska reaktionerna i kroppen, delta i processen att producera röda blodkroppar, normalisera nervsystemet och immuniteten.
  2. Mjöl från bovete groats är en källa till vitamin E - en naturlig antioxidant som skyddar våra celler mot skador av fria radikaler och därigenom saktar åldringsprocessen.
  3. Även i bovete mjöl innehåller mineralämnen: järn, kalium, magnesium och fosfor.
  4. Till skillnad från vete är buckwheat mjöl användbart eftersom det innehåller fiber som förbättrar tarmarnas funktion, är ett näringsmedium för bra mikroflora och ger en känsla av mättnad.
  5. Mjölet från bovete innehåller vegetabiliskt protein, och det är en källa till essentiella aminosyror.

Terapeutiska egenskaper hos bovete mjöl

Detta mjöl är perfekt för att göra pannkakor, pannkakor, kakor, rullar och kissar. Kort sagt, det är en användbar och värdefull ersättning för vetemjöl, och med vanlig applicering kan det bli ett medel för att förebygga olika sjukdomar.

Behandling med yoghurt med bovete mjöl är indicerat för personer med kolelithiasis. Receptet på yoghurt med bovete mjöl är enkelt. I en kopp med låg fetthalt, måste du lägga till en matsked mjöl, blanda noggrant och dricka på en tom mage. Kefir och bovete mjöl i detta fall har koleretic inverkan. Samma verktyg rekommenderas att ta före frukost och före middagen med diabetes. Användningen av yoghurt med bovete mjöl för diabetiker är att sänka nivån av glukos i blodet.

Kalorivärdet av mjöl från bovete är inte mycket annorlunda än vete, men det anses vara dietärt. Faktum är att bovete mjöl innehåller många komplexa kolhydrater , som långsamt bryts ner och gradvis konsumeras, praktiskt taget inte lagras som fett.

Innan du använder denna mjöl som traditionell medicin, kontakta en läkare. Kefir med bovete mjöl bör användas med försiktighet för personer med leversjukdom, eftersom det kan finnas en förvärmning av sjukdomen.