Basturma av nötkött hemma

Alla, förmodligen, försökte en otroligt läcker köttdelikatesse som heter basturma. Men det kan tillagas hemma om så önskas. För dem som är redo för detta ansvariga steg erbjuder vi recept för denna ursprungliga och piquanta delikatess.

Basturma av nötkött i armeniska hemma - recept

ingredienser:

beredning

Förberedelse av basturma från nötkött är en lång process, men inte alls mödosam. Det mesta av tiden spenderas på naturliga processer, som med hjälp av det minsta ingreppet från vår sida gör köttskivan till en riktig delikatess.

Vi väljer bifffilé utan filmer och vener för basturma. Skär köttet i fyra avlånga och smala skivor. Glöm inte att tvätta det innan det. Därefter förbereder vi en saltlösning, den så kallade saltlösningen. För att göra detta, häll vatten i behållaren, sätt ett rå kycklingägg in i det och börja lösa upp i små portioner, inte jodiserat salt. Så fort ägget dyker upp på ytan och bildar en cirkel med storleken på ett femkopeckmynt som sticker ut från sin del, sluta tillsätta salt och fördjupa bitarna av biff i saltvatten. Täck disken med lock och sätt i kylskåpet i fem dagar.

Efter ett tag tar vi köttet ur saltlake och dämpar det i rent vatten i fem timmar, varannan timme byter vattnet till rent vatten. Sedan torkar vi köttbitarna med en pappershandduk och lindar den i en timme med en ren trasa skärning. Efter att tiden har gått, byter vi tyget och rengör det och lägger biffen under pressen i fyra dagar. På samma gång varje dag, ta bort den gamla trasan och linda köttet rent.

Därefter gör vi ett litet snitt på ena sidan av köttstängerna och hänger köttet i fem dagar och förpackar det med gasväv. Nu kom kryddornas vändning till biffurma. Blanda chaman, malda koriander, chili, karamellfrön och söt paprika i skålen, fyll den med vatten och rör om tills det visar sig som en tjock gräddfil. Täcka blandningen med ett lock och lägg det i kylskåp under tolv timmar.

Vi spridar noggrant de bitar av nötkött som erhållits med kryddig brödning så att den helt täcker ytan jämnt och vi hänger den i ytterligare sju dagar. Efter en stund är en läcker basturma redo att användas.

Basturma från nötkött - recept med vitlök

ingredienser:

beredning

Nötköttslötterna skärs i två delar, gnids med en blandning av salt och granulat, placeras i en emalj eller glasbehållare och lämnas i sex timmar vid rumsförhållanden, och lägg sedan på en dag i kylskåpet, och vrid skivorna regelbundet till en annan fat. Därefter tvättar vi köttet från salt under rinnande vatten, torkar det med servetter och låt det torka i 24 timmar i ett utkast, omsluter det med en ren trasa eller gasväxtsnitt. Torka sedan in bitarna med en ny trasa, binda dem med en turné och rör under pressen för en dag.

Nu blandas skalad och pundad vitlök blandad med kryddor från ingredienslistan tills en tjock pastaformig massa uppnås, vi täcker köttet i tre uppsättningar, torkar varje lager och sedan hänger vi det för torkning i tio dagar.

Efter ett tag skär du basturmen med tunna skivor och njut av.