Område och monument av sexuell mångfald


Torget och monumentet om sexuell mångfald är ett monument i Uruguay , i huvudstaden i staten, Montevideo . Det ligger i ett litet gränd av den gamla polisen, nästan vid korsningen av Bartolome Miter och Sarandi Streets.

Montevideo är den första staden i Latinamerika och den femte i världen, som genom att skapa en torg och ett monument i överensstämmelse med jämställdhet och minne om homosexuella offer för nazism. Monumentet öppnades den 2 februari 2005. Ceremonin deltog av borgmästaren i Montevideo Mariano Arana, liksom den uruguayanska författaren, journalisten och politiken Eduardo Galeano.

Utseendet på monumentet

Monumentet uppfördes för att hedra offren för förföljelsen på grund av sexuell läggning. Det här bestämde sitt utseende: monumentet är en låg (ca 1 m) stela med en stympad spets som ser ut som en likadant triangel. Den är tillverkad av rosa granit med svarta ådror och symboliserar de rosa och svarta trianglarna, som i nazistiska koncentrationsläger sys på kläder för lesbiska och gays.

Inskriptionen på triangeln lyder: "Försvar av mångfald är livets vördnad. Montevideo - för respekt för alla typer av könsidentitet och sexuell läggning. "

Hur kommer man till torget?

Området för sexuell mångfald är nästan i mitten av Montevideo - nära Independence Square , katedralen och grindarna till en gammal fästning. Du kan komma dit med taxi - de anses vara kollektivtrafik i staden. Bilen kommer bekvämt att resa av Cerro Largo eller Canelones.