Torres Garcia-museet


Montevideo är en av de vackraste städerna i Uruguay och, liksom huvudstaden, ett viktigt kulturcentrum i landet. De flesta intressanta sevärdheterna ligger här. Så i hjärtat av det historiska distriktet Ciudad Vieja finns det unika Torres Garcia-museet. Låt oss prata mer om det.

Museets historia

Joaquin Torres-Garcia - en enastående Uruguayan konstnär, känd i sitt hemland som en av de främsta företrädarna för kubism och abstraktion. Efter skaparens död 1949 beslutade hans släktingar och änkan Manolita Pigna de Rubies att hitta konstnären i museet till minne av honom. Öppningsceremonin ägde rum den 28 juli 1955.

I 20 år var Torres Garcia-museet i skaparens tidigare mästermind, men 1975 stängdes den på grund av början av militärdiktaturen i Uruguay. Återupptagningen ägde rum 1990 redan på en ny plats, i en byggnad i centrala Ciudad Vieja.

Vad är intressant om museet?

Torres Garcia-museet är inrymt i en 7-våning art deco-byggnad. Utseendet av strukturen vid första anblicken är inte märkbart, men sådan korthet och brist på ljusa detaljer är de viktigaste egenskaperna i denna riktning. Nyfiken och byggnadens layout:

  1. På bottenvåningen finns ett litet bibliotek och en butik av dekorativa varor och hantverk av lokala hantverkare.
  2. Underjordiska våningen var reserverad för teatermuseet, där intressanta utbildningsföreläsningar och seminarier hålls regelbundet för alla.
  3. På de 1-3 våningarna finns museet i sig, bruten, i 3 tematiska hallar.
  4. De övre våningarna i byggnaden används som konstverkstäder.

Museet för Torres Garcia lagrar inte bara målningar och teckningar av den berömda konstnären utan även originalverk, arkiv och möbler skapad av honom, samt många fotografier och publikationer relaterade till skaparens kreativitet och aktivitet.

Hur kommer man dit?

Hitta ett museum är enkelt nog med hjälp av stadstransporter . Bara ett kvarter från huvudentrén är busshållplatsen "Terminal Plaza Independencia", som kan nås med vilken buss som helst från Montevideo centrum.

Torres Garcia-museet går från måndag till lördag från kl. 10.00 till 18.00. Kostnaden för antagning är ungefär $ 4.