Gurvich Museum


I den historiska stadskärnan i Montevideo , i konstitutionens byggnad, finns det ett känt stadsmärke - Gurvich-museet, vars utställning är tillägnad livet och arbetet hos den berömda uruguayanska konstnären Jose Gurvich.

Hur skapades museet?

År 2001 grundades det ideella centrumet Jose Gurvich, vilket föreslog att ett museum skulle skapas. Museets grundare investerade sina egna pengar i denna verksamhet och överförde också böcker, skulpturer, illustrationer och andra konstobjekt till sin fond, som fungerade som utgångspunkt för utställningen. Museet startade sitt arbete den 14 oktober 2005.

exponering

Museet har 3 våningar. Först hålls tillfälliga utställningar som organiseras av Gurvich-stiftelsen. Den andra och tredje våningen är upptagna av en permanent utställning, som bekräftar besökare med den här berömda uruguayanska konstnärens arbete. Här kan du se samlingen, som fram till museets öppning i 30 år lagrades i konstnärens familj: hans målningar målade i olja, penna och andra skisser, skulpturer.

Det finns ett bibliotek på museet. Den används också för olika vetenskapliga seminarier och konferenser, konserter och andra kulturella evenemang.

Hur besöker du museet?

Gurvich-museet ligger i Gamla stan , intill katedralen. Du kan komma hit med alla transportmedel som går till Montevideos historiska centrum (till stopp Cerrito Esq. Pérez Castellano).

Museet är öppet från måndag till lördag. Kostnaden för besöket är $ 3,5, men på tisdagar är entrén gratis. Har köpt en enda biljett (det kostar ungefär $ 7), kan du inte bara besöka Gurvich-museet, men också Torres Garcia- museet och karnevalsmuseet .