Ciudad Vieja


Montevideo är en vacker modern stad, en av de mest utvecklade huvudstäderna i Latinamerika. Det är en stad av kontraster, där oändliga stränder gränsar till moderna stadsblock, och monument av kolonial arkitektur står bredvid skyskrapor. En av de mest färgstarka områdena i Montevideo är Ciudad Viejas historiska centrum, som är huvudstadens huvudattraktioner.

Intressanta fakta

Ciudad Vieja, vars namn översätts från spanska som en "gammal stad", ligger i södra delen av Montevideo och är ett stort område och ett av huvudstadens viktigaste kulturcentrum. Fram till 1829 var han omgiven av en vägg med en imponerande storlek, som skyddade staden från möjliga intrång. Efter att muren rivits var dess enda överlevande del porten, som till denna dag är emblemet för detta område.

Under de senaste åren har Ciudad Vieja genomgått stora förändringar, vilket gjorde det till centrum för nattlivet i Montevideo. Förutom unika historiska monument i arkitekturen är det idag de bästa storstäderna, barer och restauranger, den största stadsmarknaden i Mercado del Puerto och den viktigaste hamnen i Uruguay .

Funktioner i Ciudad Vieja

Att gå en promenad runt Gamla stan kommer du noga att märka de lysande färgstarka fläckarna på bakgrunden av den grå trottoaren. Det här är en hemlig konstnärs arbete som på natten, medan alla sover, fyller de reviga delarna av vägen med små bitar av antika plattor med mångfärgad mosaik. Det ser oerhört vackert och harmoniskt ut.

En annan funktion i Montevideos historiska centrum är de unika dubbla franska dörrarna, mycket höga och smala. Varje detalj är gjord med speciell precision, vilket inte bara kan ge beundran.

Vad ska man göra?

Hela året är gatorna i Gamla stan full av turister och utländska gäster, gatunusister och säljare, men trots detta stämmer atmosfären i ett litet lugnt hörn här idag. När du går längs Ciudad Vieja är det nödvändigt:

  1. Koppla av i Constitution Square , som är den äldsta i Montevideo och har länge ansetts vara "hjärtat" av det historiska centrumet. Det är här att huvudstadens viktigaste sevärdheter finns: katedralen , Cabildo de Montevideo, museet Anda 1972 , Gurvich museet etc. I mitten av torget är en intressant spansk fontän, dekorerad med alkemiska symboler.
  2. Ta en promenad längs Sarandi Street , den viktigaste gågatan som går längs Constitution Square, med en massa affärer, restauranger och gatukonstnärer.
  3. Utforska Pérez Castellano - en annan gågatan, som är värd för många köpcentrum, livsmedelsbutiker och hantverksbutiker av lokala hantverkare. Turister påpekar att det är i denna del av Ciudad Vieja att man kan se de bästa exemplen på antikens kolonial arkitektur och de vackraste byggnaderna i området.
  4. Gå till huvudporten till Gamla stan , där det finns en vacker bokhandel LIBRERÍA och ett café Puro Verso med en bra meny och ett stort urval av viner.
  5. Beundra prydnaden av Independence Square , som egentligen är centrum för Montevideo. Torgets främsta dekoration är Salvo Palace , skapad av den enastående italienska arkitekten Mario Palanti. Här är den äldsta teatern i Uruguay Solis , där dagliga utflykter utförs på engelska och spanska, liksom konstnärens Torres Garcia , där konstverkets bästa verk utställs.
  6. Släck sulten på marknaden av Mercado del Puerto , där det bästa grillade köttet är beredd i Montevideo. Ett brett utbud av läckra rätter kompenserar för de enorma köerna och massorna av turister.
  7. Möt solnedgången på Rambla . Ciudad Vieja ligger på spetsen av halvön och är omgiven av den stora Rio de la Plata från alla håll. Floden är så bred att det verkar som om det är oändligt.

Hur kommer man dit?

Från den internationella flygplatsen Carrasco till Ciudad Vieja kan du ta en taxi ($ 50) och bussnummer 701, priset är mycket mindre - ca $ 2. För att komma till det historiska distriktet Montevideo, bör du gå till stoppet, som heter - Ciudad Vieja.