Museer i dubai

Dubai är en av de viktigaste centra i Mellanöstern. Här, som ingenstans, kombineras historia och modernitet harmoniskt. Besökare som kommer hit är ofta inte bara intresserade av vila på de berömda vita stränderna eller dyker i djupet av havet. Här kan de också bekanta sig med historien om utvecklingen av de arabiska emiraterna från fiske kuststäder till moderna megacities.

De mest intressanta Dubai museerna

I Dubai kan du hitta många specialiserade museer som kommer att vara av intresse för både barn och vuxna. Bland dem:

  1. Historiska museet i dubai En av de största attraktionerna i Dubai är museet, beläget i Fort Al Fahidi . Forntida fästning, byggd 1787, skapades för att skydda emiratet . Under många år har byggnadens syfte ändrats många gånger: det var ett defensivt fort, kaserner för soldater, ett palats av härskare, ett fängelse, tills 1970 öppnades ett historiskt museum. Den sista återuppbyggnaden av fästningen lade till underjordiska hallar för utställningar. Under turen kommer du att se detaljerade dioramas, vaxfigurer, olika effekter som kommer att bidra till att tränga in i Emirates Emirates historia vid en tidpunkt då oljeproduktionen ännu inte har börjat. Besökare väntar på de östliga basarerna, fiskebåtarna, husen för lokala invånare. Du kan se buktens ursprungliga utseende innan byggandet av moderna skyskrapor och skapandet av stora öar. Huvudbyggnaden rymmer ett militärt museum med en omfattande samling vapen. Separata utställningar representerar verktyg och föremål för vardagen, som är mer än 3 tusen år gamla. Inträdesbiljettpriset är $ 0,8.
  2. Det zoologiska museet i Dubai. En unik biologisk kupol som inbjuder dig att gå igenom en riktig tropisk skog. Här hittar du 3000 olika djur, fåglar och växter. Du kommer att bekanta dig inte bara med tropens värld, men förstår också vikten av att upprätthålla en balans i naturen och upprätthålla renligheten i omvärlden. Detta museum kommer att vara intressant främst för barn, men vuxna kommer inte att bli uttråkad där. Inträdespris för vuxna är $ 25, för barn $ 20.
  3. Kamelmuseet i Dubai. Ett litet men intressant museum dedikerat till "krigsfartyg i öknen". De upptar rättvist en viktig plats i Dubai-Emiratens liv. Utställningen är ordnad så att den blir intressant för både barn och vuxna. Barnen kan rida en interaktiv mekanisk kamel - en fullskalig mock-up. Vuxna lär sig om de tekniska funktionerna för att odla och träna dessa djur och hur man odlar en sann mästare i långa övergångar genom öknen eller kamelraserna. Historien om avel, traditionella smeknamn och kroppsstruktur kommer att vara av intresse för turister i alla åldrar. Inträde är gratis.
  4. Kaffemuseet i Dubai. Inte långt från det historiska museet i Dubai är en liten byggnad, som rymmer en exposition som ägnas åt den viktigaste drycken för araber - kaffe. I den gamla herrgården på bottenvåningen kommer du att lära dig historien om odling och bearbetning av spannmål, bekanta sig med ceremonin för att göra kaffe, antagen i Förenade Arabemiraten, i Etiopien, Egypten och andra grannländer. På andra våningen finns slipmaskiner och redskap som är nödvändiga för framställning och konsumtion av en doftande dryck. Det är säkert att glädja alla som älskar kaffe i alla sina manifestationer. Närmar du redan museets byggnad kommer du att känna en stark uppfriskande lukt, och inuti kommer du att kunna prova olika sorter och rostningsmöjligheter. Kostnaden för att besöka museet för vuxna är $ 4 och för barn $ 1,35.
  5. Myntmuseet i Dubai. Ett högspecialiserat museum, som kommer att vara speciellt intressant för specialister och samlare-numismatister. I 7 små hallar presenteras historien om utvecklingen av mynt, olika metaller och legeringar, som användes under åren för mynt, mints historia. Samlare kommer att tycka om mer än 470 olika mynt som representerar hela världen och alla åldrar. Museet går från 8:00 till 14:00 varje dag, förutom fredag ​​och lördag. Inträde är gratis.
  6. Pärlemuseet i Dubai (Emirates NBD) är en stor samling av världens bästa pärla av havet, som bryts i det grunda och heta vattnet i Persiska viken. Innan UAE blev världens ledande oljeproducent fick de sin förmögenhet och berömmelse genom att sälja pärlor och produkter från den. Grunden för museets samling var de skatter som pärlförhandlaren Ali Bin Abdullah Al-Owais och hans son på 1950-talet erbjöd. Förutom vackra smycken och perfekta pärlor finns det målningar från dykarnas liv, deras båtar, verktyg och andra hushållsartiklar. Att besöka detta museum är endast möjligt i grupper efter överenskommelse mellan 8 och 20 personer.
  7. Galleri XVA - en av huvudpunkterna i turistprogrammet för alla älskare av samtida konst. Det öppnades 2003 och har nu blivit den ledande i Mellanöstern. Det är här som utställningar av alla fashionabla konstnärer i världen hålls, föreställningar, föreläsningar och temakonferenser hålls ofta, till vilka kända representanter för moderna böhmen samlas.