Ed Diria


Ed-Diria är en förort till Riyadh , huvudstaden i Saudiarabien .

Ed-Diria är en förort till Riyadh , huvudstaden i Saudiarabien . Den här staden, som i dag är ruiner, spelade en gång en mycket viktig roll i statens historia, som var den första av dess huvudstäder. Dessutom är staden känd för det faktum att Saudis dynasti, vars medlemmar har ockuperat landets tron ​​sedan bildandet av Saudiarabien, härstammar från det.

Lite historia

Den första omnämningen av staden Ed Dirie hänvisar till XV-talet; Datumet för hans "födelse" är 1446 eller 1447. Stiftelsen av staden var Emir Mani el-Mreedi, vars efterkommande fortfarande regerar landet. Förlikningen, grundad av El-Mreedi, fick sitt namn till ära av Ibn Dir, linjalen i grannregionen (idag är det Riyadens territorium), på uppmaning som El-Mreedi och hans klan kom till dessa länder.

Vid XVIII-talet blev Ed Diria en av de viktigaste städerna i detta område. Kampen mellan de olika klanen slutade i segern till efterföljaren av El-Mreedi, Muhammad ibn Saud, som anses vara den "officiella" grundaren av den härskande dynastin. År 1744 grundade han den första saudiska staten, och Ed Diria blev hans huvudstad.

Under flera decennier under saudiens regel var nästan hela den arabiska halvön. EdDiria blev inte bara den största staden i regionen, utan också en av de största i Arabien.

Ed-Diria idag

1818, efter det osman-saudiska kriget, blev staden förstörd av ottomanska trupper, och idag ligger det mesta av ruinerna. Det angränsande området var bebodt redan under andra hälften av 1900-talet, och 1970 kom en ny EdDiria upp på kartan.

sevärdheter

Idag, på EdDirias territorium, har en del av stadens byggnader återställts:

Restaureringsarbetet pågår idag. I allmänhet är det planerat att återställa staden i sin ursprungliga form och att öppna 4 museer på sitt territorium och berätta om regionens historia och kultur.

Hur besöker Ed Diria?

Från Riyadh till stadsmuseet kan nås med vanliga bussar från Central Bus Station, som ligger i den gamla delen av den arabiska huvudstaden. Du kan ta en taxi eller gå i en hyrd bil, men du bör ta hänsyn till att ingången till en bil i stadsmuseet är förbjuden. Ett annat alternativ är att köpa en utflykt; Detta kan göras hos alla resebyråer.

Besök till Ed Diria är gratis; Du kan besöka här varje dag i veckan från 8:00 (fredagar - från 6:00) till 18:00.