Collar jabot - 32 bilder av vackra och snygga bilder för varje smak

Jabots krage kom från det förflutna, det var en detalj av en mans kostym. Med tiden började mässan också använda det för att dekorera sina kläder. Det presenteras i form av flounces av olika längder och ligger i nackområdet i den främre delen.

Hur ser grodkragen ut?

Inledningsvis dekorerades frillens krage, som bestod av flera lager av flounces, bara blusar, men under senare årstider innehåller många kvinnors garderobsprodukter denna detalj. Det kan vara villkorligt uppdelat i sådana sorter:

Collar jabot - historia

För första gången framträdde frillkragen som ett attribut för en mans kostym på 1700-talet, franska smyckade dem med vackra vita skjortor. Senare sågs han ha på sig kläder i Spanien och började bara i mitten av 1800-talet användas i en kvinnas garderob. Skönheter använde sådan dekoration i bollkavajer. Jabot översätts som en fågelstruma, och presenteras i form av en ruffle av spets eller vackert samlat tyg på en klänning, skjorta eller blus . En sådan dekoration kan ge modern, tillsammans med aristokrati och elegans.

Modig krage av frill

Med rätt val av en snygg krage kan jabot ställa in tonen hela tiden. Shuttlecocks kan ge bilden en romantisk och lätt känsla. Alla sorter av detta dekorativa element passar harmoniskt i kläderna och kan bli en egenskap för både vardagliga och festliga kläder.

Krage står jabot

i kontorsdräkter används ofta vit krage jabot, kombinerat med formen av "rack". Om så önskas kan den appliceras på kvällsrummet. Bland de utmärkande egenskaperna hos en sådan modell kan nämnas följande:

Halsband med spets

En speciell femininitet och romantisk karaktär kan ges till frillens spetsband. Det kan skilja sig åt i följande egenskaper:

Avtagbara groda halsband

Under de senaste årstiderna har flyttbara halsband av grodor blivit moderna, de har blivit en form av prydnad till varandra. Deras otvivelaktiga fördel är möjligheten att ta bort den när som helst och omvandla bilden. Det finns sådana variationer av deras design:

Tappning krage av frill

Många framstående couturiers använder en vacker jabotkrage i sina samlingar. Samtidigt föredrar de vintage design speciellt när det här tillbehöret endast skapades. Det är möjligt att notera sådana populära varianter av produkter:

Collar jabot - hur man bär?

Ett spektakulärt dekorativt element av en jabotkrage i kvinnokläder kan kombineras med andra garderobsprodukter med hjälp av sådana designtekniker:

Blus med kragefrill

En extremt snygg sak som passar kvinnor i alla åldrar, är en damblus med en jabotkrage. Den passar perfekt både i en romantisk och i en företagsbild. Bland de särdragen hos en sådan produkt kan anges följande:

Klänning med en jabotkrage

Otroligt spektakulära och originella utseende klänningar med krage av frill. Du kan notera sina särdrag:

  1. De bör väljas med tanke på siffra och tillväxtens egenskaper. Sådana klänningar är idealiska för långa magenta tjejer, de hjälper till att ge bröstvolymen och göra den mer magnifik. För klubbiga unga damer är den här versionen av klänningen inte lämplig.
  2. Den krage snygga jaboten kan utsmyckas med brosch eller andra dekorativa element.
  3. Klänningen kan ha en längd upp till knä eller i golvet, preferens ges till monokromatiska modeller. Det finns också alternativ i buret , kompletterat med vit eller någon annan monofonisk krage.
  4. Sådana klänningar kan vara ärmlös, har en fjärdedel ärm eller långärmad.

Coat med en jabot krage

Verkligen oöverträffad ser sådan ytterkläder som en kvinnas päls med en krage av frill. Den har följande funktioner: