Snabbväxande fleråriga vintergröna häckar

Köpet av webbplatsen är förknippat med många problem och konstruktion. I synnerhet måste du välja typ av staket. Vem gillar den höga konstruktionen av betong eller metall, som föredrar klassikerna i form av ett trästaket. Vi kommer att överväga skönhetens skönhet och attraktionskraft. Det kan inte sägas att de kommer att tjäna värre än byggnadsstrukturer, eftersom högtörrbuskar skyddar dig mot onödiga ögon inte värre. Den snabbväxande häcken är bra för att du inte behöver vänta många år tills den når sin maximala höjd. Som regel klarar buskarna att växa ganska tätt och delvis täcker området medan konstruktion och olika landskapsarbeten på platsen varar.

De snabbast växande häckbuskarna

I listan nedan erbjuder vi för häcken flera av de vanligaste för oss växande växter som inte kräver mycket av din uppmärksamhet. Enas om att det är trevligt att växa en sådan häck, med kännedom om dess utmärkta dekorativa egenskaper och anspråkslöshet. Så vad kan vi växa som ett staket längs omkretsen på webbplatsen:

  1. Det är ganska förväntat i någon slående parad av snabbväxande häckar. En av de första platserna kommer att ta en långsiktig vintergröna levande vägg av bärbär . Den storslagna utseendet på busken, dess prickiga skott och kronan, vilket ger en frisyr, gör det möjligt att få ett vackert staket även till den mest oerfarna eller upptagna hyresvärden. Som regel ges preferensen till Barbaris "Ordinary", "Tunberga" eller "Ottawa". Det är viktigt att ta hänsyn till en sak: vill ha en låg och tät häck, planta buskar närmare varandra och klippa kort valt för denna sort. Om ditt mål är ett högt levande staket söker vi efter sorter och planterar dem på ett avstånd av minst en halv meter. Ovan nämnda sorter tolererar helt frost, kommer att stå i torr sommar, för att inte tala om de vackra nyanser av lövverk från mörkgrön till nästan bard.
  2. På jakt efter en ständigt grön häck som kommer att behaga dig med en trevlig arom, var uppmärksam på granen . Gran är precis vad du letade efter, eftersom det finns så många dekorativa sorter. Här dikterar häckshöjden helt och hållet valet av variation. Om vi ​​pratar om ett högt levande staket på ungefär en persons höjd och däröver, uppmärksammar vi sorterna "Olendorfi", "Inversa", "Akrokona". De har alla en bra täthet av grenar och känns också bra i gruppplantningar. Dvärgvarianter är en bra lösning för en snabbt växande häck av medelhöjd. "Lilla pärla" kännetecknas av en krona i form av en halvklot, graden "Ehiniformis" kommer att dekorera platsen med en krona i form av en kudde eller en boll.
  3. Bland de snabba växande fallen faller valet ofta på hagtorns sorter för en häck: Dessa plantas särdrag, som är fördelaktiga för varje sommarboende, kan kallas deras anspråkslöshet och förmågan att växa under nästan alla förhållanden. Under normala förhållanden har kronan en rund form, men på grund av skjuvningen är det ansvarigt Utformar till och med en spirande trädgårdsmästare. När det gäller övervintringen, är det nödvändigt att täcka rötterna endast för de unga, vuxna växter tolererar froststarkt. På sommaren är det tillräckligt att fylla planteringarna en gång, i en mycket torr period - två gånger i månaden.
  4. Den spektakulära, snabbt växande, fleråriga, gröna hästen kommer från cotoneasten . Öppna solområden och sand, som i förväg läggs till jorden, kommer att vara utmärkta förutsättningar för aktiv tillväxt och tät krona. Det här alternativet passar väl för regioner med allvarlig torka och heta somrar.