Komplexa övningar för benen

Hitta en representant för den vackra halvan av mänskligheten, som inte vill ha smala och vackra ben, förmodligen omöjligt. För att uppnå bra resultat måste du regelbundet utföra en uppsättning benövningar. Om det inte finns någon tid att träna i gymmet, träna hemma.

De bästa benövningarna

Träning ska utföras 2-3 gånger i veckan, från en halvtimme och medföra varaktigheten av sessionen till en timme. För att uppnå framgång bör övningarna upprepas i flera tillvägagångssätt, vilket gör 12-15 gånger. Börja, som vanligt med en uppvärmning, att värma upp musklerna.

De mest effektiva benövningarna:

  1. Squats med ett hopp . Naturligtvis är klassiska sit-ups effektiva, men vi föreslår att vi beaktar en mer komplicerad version. IP - stå upp rakt och håll händerna nedåt. Förresten kan du ta hantlar . Uppgiften - krossa innan knäet inte bildar en rätt vinkel, medan händerna drar tillbaka för att göra en gunga. Gör sedan en skarp hoppning, lyft upp dina händer. Omedelbart efter detta gör du en annan knä och landar på raka ben.
  2. Sidoattacker . En bra övning för benen för tjejer, vilket gör att du kan få en bra belastning. IP - Ställ upp rakt och sträck ut armarna framför dig Uppgift - Med din vänstra fot ta ett stort steg mot sidan, krossa innan låret inte når parallellen med golvet. Efter detta, gå upp, gör ett vänster fotsteg till höger sida. I övrigt är högerbenet praktiskt taget rörlöst under träningen. Bara sedan återvända till IP och upprepa detsamma i andra riktningen.
  3. Makhi . IP-stativ på alla fyra, sätta händerna på axelnivå. Lyft högerbenet uppåt, böjd vid knäet tills vinkeln är 90 grader. Det är viktigt att hälen pekar uppåt och den vänstra foten lutar på tånen. Höj din högra fot 15-20 gånger, håll den sedan på toppunkten i 5-10 sekunder. och sen sänka den.