Sharjah

Sharjah (Sharjah) tar tredje plats i listan över Emirates Emirates . Här hittar du en lugn lugn atmosfär, eftersom nattunderhållning är nästan helt frånvarande och alkohol i Sharjah är förbjuden. Staden har otvivelaktiga fördelar med tanke på tillgången till billiga hotell och restauranger, många intressanta platser för arabiska kulturs och köpcentrums älskare för lönsam shopping. Sharjah är ett bra alternativ för både fritid med barn och affärsresor.

plats

Kartan över Förenade Arabemiraten visar att staden Sharjah ligger vid stranden av Persiska viken, inte långt från Dubai och Ajman , nordost om huvudstaden i de arabiska emiraterna - staden Abu Dhabi . Den centrala delen av Sharjah ligger längs lagunen, bland parker och rekreationsområden, och förorter och industriområden sträcker sig norr och öster in i öknen.

Sharjahs historia

Namnet på staden är översatt från arabiska som "den stigande solen". Fram till XIX-talets början var Sharjah den största hamnen i södra Persiska viken. Det var härifrån att huvudhandeln genomfördes både med västländer och med öst. Fram till 70-talet. XX-talet var huvudvinsten i statskassan från handel, fiske och pärlemynt. År 1972 kom Sheikh Sultan Bin Muhammed Al-Qazimi till makten. Sedan den tiden började Sharjahs snabba utveckling inom ekonomi och kultur. Samma år upptäcktes oljefyndigheter i staden och 1986 - gasreserver. Turistattraktionen i staden har vuxit, som magnifika hotell, köpcentrum och restauranger byggdes, parker och rekreationsområden bröts. Idag är staden Sharjah i Förenade Arabemiraten mycket attraktiv för både strandstöd och kultur.

Klimatet

Staden är torr och varm året runt. På sommaren når dagtemperaturen + 35-40 ° С, på vintern hålls den vid + 23-25 ​​° С. Från april till november värms Persiska viken på denna plats upp till + 26 ° C och över och faller inte under märket på + 19 ° C under resten av året.

Den mest gynnsamma perioden för en resa till Sharjah är tiden från slutet av september till början av maj. En mycket minnesvärd händelse kan vara en resa till Sharjah för det nya året.

Naturen i staden

Sharjah är känd för sina parker, blommande gränder och torg med många fantastiska tropiska växter. Detta är den grönskaste staden i UAE, vilket bekräftas av bilden av Sharjah. Invånarna och gästerna på dessa platser är mycket populära med sådana rekreationsområden som Sharjah National Park , Al Madjaz och Al-Jazeera Parker . Inträde till dem är gratis, det finns lekplatser för barn, för alla andra - löpning och cykelvägar, kaféer, gränder med blomsterbäddar och fontäner. Med fauna kan du bekanta dig med den lokala djurparken i Arabian Wildlife Centre, som ligger i Desert Desert Park (Sharjah Desert Park). I akvariet i Sharjah ser du invånarna i havet - revhajar, strålar, olika fiskar.

Vad ska man se i Sharjah?

I staden är det värt att besöka sådana platser av intresse i Sharjah som:

Semester i Sharjah

I Sharjah får du möjlighet att bekanta dig med den särpräglade arabiska kulturen. För detta kan du besöka de regelbundna konstfestivalen, till exempel Sharjah International Biennial, Sharjah Biennial of the Art of Calligraphy eller Ramadan Islamic Arts Festival.

Förutom stranden rekreation i staden finns det många möjligheter till utomhusaktiviteter:

Älskare av nattliv från Sharjah måste gå till klubbar i Dubai, tk. I staden finns mer populära klubbar med nationell musik, som arbetar fram till midnatt.

inköp

För shopping i Sharjah finns det de största köpcentra, affärer, arabiska marknader (souvenirer) och souvenirbutiker. Den centrala basaren i staden är sushi i Khaled-lagunen, där över 600 butiker presenteras med ett stort urval av smycken, mattor, möbler, parfymer etc. I Al Arsah kan du köpa unika hantverksartiklar, och i Al Bahar kan du köpa kryddor, henna, krokar, rökelse, arabiska kläder och tillbehör.

I Sharjah finns det många köpcentrum och stora affärer. Bland dem är Sahara Center, Sharjah centrum, Sharjah Mega Mall, Safeer Mall. I dem kan du inte bara handla, men också besöka biografer eller underhållningskomplex.

Restauranger i Sharjah

I mitten av staden hittar du ett brett urval av kaféer och restauranger i olika priskategorier som erbjuder gästerna rätter från arabiska och indiska, kinesiska och thailändska samt europeiska rätter. Restauranger på hotell är oftast inriktade på arabiska och internationella rätter. Service i dem utförs i form av en buffé, ibland allomfattande, men oftare kommer du att erbjudas att välja vilken typ av mat.

I staden finns också gatorna med snabbmat, indiska och pakistanska curryrestauranger. Dryckerna är alltid tillgängliga endast alkoholfria - te, kaffe och färskpressad juice.

När det gäller plats kan de dyraste och mest prestigefyllda anläggningarna hittas i elit 5 * hotell, och i köpcentra, vid strandpromenaden, vid stranden av Khaled-lagunen och nära Al-Qasbaykanalen finns det främst billiga kaféer.

Älskare av skaldjur bör ägna uppmärksamhet åt Al Fawar Restaurant och vegetarianer - till Saravana Bhavan och Bait Al Zafaran.

Hotell i Sharjah

Valet av hotell i staden är också mycket stort, och kategorin är oftast 3-5 * (det finns 2 *). Hotell i Sharjah i UAE jämfört med liknande i Dubai är mycket billigare, även om nivån på komfort och rumsservice inte på något sätt är sämre än institutionerna i den senare. Kostnaden för att bo i ett dubbelrum i ett 2 * hotell är $ 40-60, i 3 * - ca $ 90, i 4-5 * - från $ 100. I Sharjah arbetar både stads- och strandhotell på den första kusten med en privat strand. Tänk på att i Sharjah finns inga offentliga stränder, men endast privata på dyra hotell. Ingången till dem kan betalas för turister i andra hotell, kom ihåg detta när du väljer platsen. Observera att i Sharjah i ett rum inte kommer att vara bebodd ogift giftpar.

Transporttjänster

Sharjah har sin egen internationella flygplats , hamn och busshållplats. Med de största städerna i de arabiska emiraterna är Sharjah ansluten med motorvägar. Villkoret för vägytan är utmärkt, men det bör noteras att du reser till Dubai och Abu Dhabi kan komma in i en trafikstockning. Topptiderna i dessa områden är på morgontimmarna (från 7:00 till 9:00) och på kvällen (från 18:00 till 20:00).

De mest utbredda transportsätten i staden är minibussar och taxibilar. Till exempel kan shuttles nås för 8-10 dollar i Abu Dhabi och El Ain . De skickas från fruktmarknaden. Med taxi parkerad nära parken på Al-Sharq Rd är det mer lönsamt att åka till Ras Al Khaimah och Umm al-Quwain , speciellt om en grupp på 4-5 personer skrivs (då blir resan $ 4-5). Och från området Rolla Sq kan du gå på samma minibussar eller taxi till Dubai .

Vissa hotell erbjuder sina utflyktstjänster och erbjuder bussar för resor och transfer till flygplatsen eller till stranden. I mitten av staden kan du ta en sightseeingbuss.

Hur kommer man dit?

Du kan besöka Sharjah genom att välja en av följande resvägar:

  1. Flyg till Sharjah International Airport. Det ligger 15 km från stadens centrum. En taxi från flygplatsen till centrum av Sharjah kostar ca $ 11.
  2. Flyg till Dubai International Airport och sedan en resa med minibuss eller taxi till destinationen. Avståndet från Dubai till Sharjah är bara 15 km. Minibussar avgår varje halvtimme, resan kostar $ 1,4. För en resa med taxi från Dubai till Sharjah kommer att behöva betala $ 5,5. Om du tar en gemensam taxi (4-5 personer i bilen), då $ 1-1.5 per person.
  3. Med färja från hamnen i den iranska staden Bandar Abbas.