Morot sallad med ost

Sallader från morötter berikad med massor av vitaminer. De är särskilt rika på karoten, som i kroppen blir till vitamin A. Dessa sallader är speciellt användbara under förkylningsperioden. En annan fördel med en sådan sallad, även om det är enkelt, men perfekt dekorerar något festligt bord. Intressanta matlagningsrecept väntar på dig nedan.

Morot sallad med ost

ingredienser:

beredning

Vi gnuggar ost, råa morötter och vitlök på en fin rivare. Tillsätt majonnäs och blanda noggrant. Låt salladen brygga i 10 minuter. Vi serverar till bordet.

Sallad med morötter, ägg och ost

ingredienser:

beredning

Vi gnuggar osten på riven, samtidigt som vi gör rörelser i en riktning, så att ostflisen blir långsträckta. Rå morötter gnids på en rivare för en koreansk morot med en liten sektion. Ägg koka, rent. Mala ägget med en gaffel eller gnid på en liten rivare. Vitlök passerar genom pressen. Blanda allt, tillsätt salt och hemlagad majonnäs till smak. Vi lägger salladen i en djup skål, dekorera toppen med riven ost och finhackade gröna.

Sallad med morötter, äpplen, ägg och ost

ingredienser:

beredning

Äpplen städas och tre på en liten rivare (ju mer äpplen, ju mer saftiga salladen). Morötter är rena och även små i storlek. Vi rengör lök, skär med tunna ringar och blanchering. Ägg kokas i en brant och finhackad. Vi gnuggar osten på rivaren. Vi lägger våra produkter i lager, blancherade lökar, äpplen, morötter, ägg, ost, generöst smörjer varje lager med majonnäs. Vi dekorerar toppen med grönska.

Sallad av morötter, äpplen och ost

ingredienser:

beredning

Morötter och äpplen skalas och gnids på en stor rivare. Vi överför dem till en salladsskål, tillsätt majonnäs, ost, nötter, salt till smak och blanda. Klarad sallad är dekorerad med kvistar av persilja och dill.

Morot, ost och korv sallad

ingredienser:

beredning

Ost gnids på en stor rivare. Skär korven i små kuber. Vi lägger det snittade korv och riven ost i en salladsskål. Tillsätt riven morötter, salt och krydda med majonnäs. Rör bra och servera.