Mikrovågsugn med grill - Välj rätt modern utrustning

En modern mikrovågsugn med grill öppnar nya horisonter som är otillgängliga för hushållsapparater, som endast använder mikrovågsstrålning. Om du vill laga smörgåsar, pommes frites eller grillar, älskar du en crusty skorpe, då kommer den här apparaten att vara en utmärkt assistent i köket.

Behöver jag en grill i mikrovågsugnen?

En populär fråga, varför i mikrovågsugnens grill gräver människor som söker ett nytt hem till huset, men vill inte betala för onödiga funktioner. Solugnar utan extra utrustning är billiga, de värmer upp och tinas bra, men multifunktionella anordningar är mycket mer intressanta. De väljs av värdinnorna, som äro kulinariska experiment.

Fördelar med grillning:

 1. Bredare val av recept som används.
 2. Möjlighet att baka kött och fiskrätter , som om det är på öppen eld.
 3. Möjligheten att steka mat jämnare.
 4. Bara med grillen i mikrovågsugnen kan du komma på ytan av köttpåfrestande skorpa.
 5. Mikrovågsugn med grill och inbyggd konvektionsfläkt tillåter maximal förvaring av användbara ämnen i livsmedelsprodukter.

Grill typ i mikrovågsugn

För att förstå frågan om vilken grill som är bättre i en mikrovågsugn, måste man förstå principen för driften av varje typ av enhet. Dyra apparater är utrustade med en universell uppsättning av två eller tre olika värmeelement, så att användaren kan kombinera och genomföra ett större antal kulinariska idéer. De bästa ugnarna är mikrovågor med flera grillar installerade i kammaren från olika sidor.

Varianter av grill:

 1. Mikrovågsugn med en fläkt av typen - en värmare i form av ett ihåligt rör med spiral. Rörliga grillar är lättare att rengöra och jämnt steka livsmedel. Nackdelen med den här typen av anordning är att det inte är ekonomiskt, att solbränna tar bort en del av utrymmet i ugnen.
 2. Mikrovågsugn med en kvarts typ grill - uppvärmning utförs av kvarts lampor. Fördelar med kvarts tahn lampor ta bort mindre utrymme, rengörs lättare, är ekonomiska, de värmer upp snabbare.
 3. Mikrovågor med infrarödgrillar - uppvärmning sker med halogenlampor. Fördelar med IR-grill - den mest ekonomiska, det svalnar och värmer upp direkt, spenderar inte energi vid uppvärmning.

Grillning i mikrovågsugnen - hur man använder?

Uppgiften, hur man lagar mat i en mikrovågsugn med en grill, löses otroligt enkelt. Slaktkroppen av fågeln, som blötläggs i en timme i marinaden, sätts på gallret, under det sätter vi en behållare för dräneringsfettet. Slå på "grill" -läget, välj det maximala effektvärdet. Efter 10 minuter, vrid slaktkroppen och steka den igen i 10 minuter. Vid slutet sätter du omkopplaren till normalt läge, lägger en behållare under gallret med vatten, stänger av efter 15 minuter.

Hur man väljer en mikrovågsugn med grill?

Grillens funktion i mikrovågsugnen är en viktig parameter, men bortsett från det finns flera andra seriösa nyanser som förtjänar uppmärksamhet vid köp. Inför ett stort urval av ugnar i butiken, kommer vissa människor att gå vilse i räknaren, göra fel val att skynda, så det är bättre att göra en lista med obligatoriska krav för din nya enhet före tid.

Mikrovågsugns huvudegenskaper:

 1. Ugnsvolymen. En mikrovågsugn med grill på upp till 14 liter kommer att rymma en ungkarl eller en elev, en ugn på upp till 20 liter passar ett ungt par och för att laga stora slaktkroppar eller godis för en stor familj behöver du 30 liter.
 2. Mikrovågsugn. För att laga mat i grillläget behöver du en enhet med en effekt på 1200 W, om du vill använda konvektionsläget, köper du en ugn med en kapacitet på 1350 watt.
 3. Funktionalitet. Om du vill köpa den mest moderna och praktiska modellen måste du köpa produkter som kan skryta med funktioner som "brödmaker", "konvektion", "ångbåt", "ångrengöring".

Betyg av mikrovågsugnar med grill

Om du vill ha en riktigt bra mikrovågsugn med grill för att dyka upp i huset köper du inte billiga prov från okända kinesiska företag, men modeller med garanti utgiven av välkända varumärken. Alla ugnar är önskvärda att delas upp i kategorier efter pris och kvalitet, utvisande otillförlitliga producenter. Överst i listan finns enheter som kan fungera i konvektionsläge.

 1. LG MH-6595CIS - en intressant modell av den koreanska tillverkaren med en mikrovågsstyrd kontroll på 25 liter , en kvartsgrill, en högkvalitativ beläggningskammare med antibakteriella egenskaper.
 2. Panasonic NN-DS596M - 1200 W kvartsgrill, konvektionsläge, samtidig uppvärmning på båda sidor, ångkokare, turbo-frost.
 3. BBK 23MWC-881T / BM - emaljkammare med 23 l kvartsgrill, som arbetar tillsammans med mikrovågsugn, skyddande blockering från barn.
 4. Siemens BE634LGS1 / RGS1 - inbyggd mikrovågsugn med kvartsgrill, premium design, 21l kamera, 10 program, dubbelglasade dörrar.

Hur rengör du grillen i en mikrovågsugn?

Det är önskvärt att inte bara veta hur man använder grillen i en mikrovågsugn, utan också för att rengöra värmeelementet ordentligt från kolet. Det enklaste sättet är att få en vätska som "Mr. Cleiner" för att applicera den på värmaren och ta bort den nedsänkta smutsen med en svamp. Det bidrar till att mjukna de inaktiva avlagringarna med en vattenlösning av läsk eller vinäger. I ett glas vatten slänger vi te-aktivet, slår på mikrovågsregimen och sätter vätskan i koka. Efter 15 minuter stäng av och torka ytan.