Mexikansk soppa

Kryddigt och kryddigt enkelt latinskt kök är känt över hela världen. En av dessa rätter är mexikansk soppa. Receptet på denna maträtt är grundläggande ingredienser: tomater, paprika, kött, bönor och kryddig kryddor.

Mexikansk soppa med majs - recept

ingredienser:

beredning

Stora bitar kycklingkött sätta i buljong och laga mat i 20 minuter. I mitten av matlagningen hälls i oregano, tillsätt ett par vitlöksklyftor och en halv massa koriander. Förbered buljongen genom en sikta, efter att ha tagit bort kycklingen.

Skalad paprika från frön i en mixer tillsammans med skalade tomater, vitlök och resterande koriander. För att göra massan lättare att slå, häll en liten buljong till grönsakerna.

Placera den stora kastrullen över medelvärme och häll i oljan. När oljan värms upp, överför grönsaksblandningen i pannan, tillsätt maj och bitar av kyckling, som tidigare har demonterat den i fibrer. Häll i buljongen och koka i 20 minuter.

Varm mexikansk soppa med bönor

ingredienser:

beredning

I en mixer höggas de skalade söta och heta paprikorna, tomaterna och vitlöket. I en djup kastrull, spara bitar av lök, lägg till tomatpasta och vegetabilisk blandning till steken, häll i ättika och häll kryddorna. Koka soppbasen över medelvärme i 5-7 minuter, öka värmen, häll buljongen, tillsätt bönorna och fortsätt tillagning i ytterligare 10 minuter. Klar soppsäsong till smak.

Mexikanskt tomatsoppa

ingredienser:

beredning

På den heta olivoljan salva lökarna i 10 minuter, tillsätt vitlök och hackade tomater. Smaka på soppen med brunt socker och oregano, tillsätt salt. När tomatbasen blir homogen, häll i hälften av kycklingstocken och piska soppen med en handmixare tills den är jämn. Konsistensen av färdig soppa justeras efter eget gottfinnande och lägger till mer kycklingbuljong. Innan du serverar, sätta soppen i koka och laga ett par minuter.

Mexikansk soppa med malet kött och grönsaker

ingredienser:

beredning

Skivad lök i olivolja med tillsats vitlöksklyfta i 3-4 minuter. Till lök grillat, lägg på fyllningen och steka den. Medan fyllningen kommer till färdiga, skär båda typerna av peppar tillsammans med tomater. Stek de beredda grönsakerna i en separat stekpanna tills hälften är kokt. Blanda grönsakerna med kött, tillsätt bönor, kryddor och tomatpasta. Häll innehållet på pannan med vatten och koka i 15 minuter. Klar att servera soppa med vete kakor, riven ost och bitar av avokado.