Matnakash - recept

Till skillnad från den vanliga tunna lavashen innehåller receptet för armeniska matnakasha jäst och det visar sig ibland storslagenare än sin brödkorg, har en helt annan struktur och serveras med andra rätter.

Armenisk bröd matnakash hemma

Om du har arbetat med jäst innan borde det inte vara krångel att laga frodiga kakor . Tack vare detta recept kan du få bröd med den maximala luftkrummen och täta skorstenen.

ingredienser:

beredning

 1. Huvudbelöningen av gott bröd är det korrekta mjölet, som måste passera genom en sik innan det blandas och blandas sedan med en bra nypa salt.
 2. Förvärm vattnet till en temperatur av högst 40 grader. Nöt sakta vätskan och häll i jästen.
 3. Omedelbart efter jästen kan du lägga till mjöl och hälften av vegetabilisk olja.
 4. Börja knådning degen för hand och fortsätt den i minst 10 minuter, och det är bättre att träna degen alla 20. En sådan lång knådning är kritiskt nödvändig för att lavash ska visa sig vara maximalt luftig.
 5. Degen är väl avrundad och lämnar för provning i värme. Efter fördubbling i storlek kan degen uppdelas i halv och sträckas i platta kakor.
 6. Den platta armeniska matnakasha lämnas i ytterligare 20 minuter, sedan är längsgående och tvärgående spår gjorda på ytan, ytan sprinklas med vatten och lämnas i en 220 graders ugn uppvärmd i 20 minuter.

Receptet på matnakasha hemma

ingredienser:

beredning

 1. Innan du förbereder en armenisk matnakash, bör du göra en sura. För henne odlar vi sur grädde i varmt vatten och häll torr jäst på ytan av lösningen. Låt lösningen ligga i 15 minuter eller tills det är aktivt skum.
 2. Separat är det nödvändigt att sikta mjölet, kombinera det med salt och göra ett spår i mitten av mjölglaset.
 3. Häll i vegetabilisk olja och jästlösning i spåret. Plocka mjölet från kanterna, knåd ingredienserna tillsammans och arbeta degen med händerna i ytterligare 15 minuter.
 4. Den knådade degen skickas till värme för provning och fördubbling i volym, varefter den är uppdelad i halva, spår görs över hela ytan och lämnas för ytterligare 20 minuters provning.
 5. Brödmatnakash baka vid högsta möjliga temperatur på ca 10 minuter.