Adjika på georgiska är ett traditionellt recept

För äkta finsmakare av georgisk mat erbjuder vi traditionella recept av Adjika på georgiska. Denna kryddiga räkning har en gudomlig smak och en mycket skarp smak. Det kan läggas till de första rätterna, kött eller serveras som en oberoende kryddor.

En riktig klassisk georgisk adjika är ett recept

ingredienser:

beredning

För att skydda dig mot de "brinnande" effekterna av att arbeta med paprika, innan vi förbereder Adzhika på georgiska enligt det traditionella receptet måste vi lägga på gummihandskar.

Först och främst tvätta den heta peppar och gröna och torka den väl. Sedan tar vi bort paprikorna från pedunclesna och, om så önskas, från fröna, och torkar valnötterna i en torr stekpanna. Vitlök skälls av skalen och om nödvändigt tvättas och torkas.

Två tre gånger saknar vi paprikor, vitlöksklyftor och valnötter genom köttkvarn. Lägg sedan till salt, humle-suneli, markkorjanderfrön och mycket finhackade grönsaker av koriander och persilja. Blanda allt grundligt tills saltet löses, lägg ut på sterila burkar, täck med lock och bestäm i kylskåpet.

Torr Georgian Adzhika

ingredienser:

beredning

Spicy peppar tvättas, gängas på en tråd och suspenderas i ett välventilerat rum i två veckor. När de brinnande podarna torkar, skär vi av stammarna från dem, och resten går flera gånger genom köttkvarnen. Vi lägger till humle-suneli, malda korianderfrön och salt till smak. Vi blandar massbrunnen, lägger ut ett tunt lager på ett rent pappersark och låt det torka i några dagar. Sedan sätter vi den i en lämplig behållare eller påse och bestämmer för förvaring på en sval plats.

Akut georgisk adzhika med basilika

ingredienser:

beredning

Vi lägger på gummihandskar och fortsätter förbereda Adzhika på georgiska. Vi sköljar paprika, vi torkar och rengör dem från pedikellerna och fröerna. Vi rengör vitlök och frön av koriander vi slipar i en kaffekvarn eller vi mala i en murbruk.

I närvaro av en blandare sätter vi de skalade paprikorna och vitlöksklyftorna i skålen, fyller alla kryddor, lägger de förvasket och torkade gröna koriander och basilika och slipar allt gott.

För att mala komponenterna kan du också använda köttkvarnen, passera genom det några gånger paprika, vitlök och färska örter, och tillsätt sedan alla kryddor och mixa.

Nu är det dags att lägga till salt. Det ska vara stort och inte jodiserat för att säkerställa längre lagring av Adjika. Mängden salt beror på hur mycket adjika kan lösa upp det i sin massa. Vi häller två matskedar att börja och blanda. Om kristallerna är helt upplösta, lägg till lite mer. Och så verkar vi tills saltet upphör att lösa upp.

Green Georgian Adjika - recept

ingredienser:

beredning

Skarp peppar och alla gröna tvättas, torkas och krossas i en mixer eller i köttkvarn med skalade vitlök och nötter. Glöm inte, i förväg, att lossa paprikorna från stjälkarna och fröerna. Vi kryddar massan med salt, malt svartpeppar, blandar väl, lägger ut på burkar och skickar den till kylskåpet för förvaring.