Retro smink

Retrostilen idag är extremt populär i modevärlden. Denna riktning, på grund av sin speciella förfining och femininitet, påverkade alla delar av bilden - både kläder och accessoarer, hår och smink. Smink i retrostil är en speciell teknik som förvandlar ansiktet och ger det friskhet och elegant utseende.

Hur man gör retro smink?

Det finns flera grundläggande tips som hjälper dig att göra retro smink själv. Huvudfunktionerna är ljus hudton, spetsiga ögon, mattblush, skuggor mer dämpad än pilar och markerade läppar.

Varje smink börjar med en ton. Färgen i retrobilden är något ljusare än den naturliga, så välj en ljus tonalbas och pulver för att göra det tråkigt. På kinderna eller kindbenen kan du applicera lite blekrosa eller korall (beroende på vilken färg passar dig för utseende på utsidan ), vilket ger ett friskt utseende .

Vad du bör ägna särskild uppmärksamhet åt om du bestämde dig för att göra en retro smink är ögon. Här är det värt att komma ihåg att välja en bild från tidigare epoker, man måste följa reglerna för sminken vid den tiden. Till exempel, skuggor i gamla dagar överlagras mer blygsamt och mindre, modekvinnor fick sedan mer uppmärksamhet att markera ögonen och ge dem en vacker form. För att göra detta, använd eyeliner, ritning pilar - det viktigaste retro elementet i smink. Modern retro makeup kan inte göra utan dem. Du kan göra "kattens" ögon, markera dem genom att pipa runt hela konturen och ta pilen vidare till templet, med några mörka skuggor applicerade på ögans yttre hörn. Ett annat bra alternativ är isgummit , där eyeliner också ramar ögat, och skuggorna är försiktigt skuggade från linjen i eyeliner. Glöm inte ögonfransar - den här bilden kommer att se vackra längre ögonfransar, mer krökta vid ögonets yttre hörn.

En annan viktig del av bilden, om du gör makeup retro-läppar. De kan vara lika ljusa (använd röd, vinodling, vin, terrakotta läppstift färger), och inte särskilt (muffled fuchsia) - kom ihåg bildens harmoni och överbelasta inte ansiktet.

Bröllop Retro Makeup

En av varianterna av sådan smink - bröllopsmake-up i retrostil - motsvarar alla beskrivna regler, men är menat att vara mer ljus och strålande. Därför, i bröllops retro make-up, försök att undvika överbelastning med mörka skuggor, och läpparna kan vara ljusare tvärtom. De rekommenderade färgerna är röda, vin, pulverformiga fuchsia. Du kan också ge personen en glamour med hjälp av en liten moln ritad av en brun penna för ögonbrynen.