Ruacana Falls


I sydvästra Afrika ligger floden Canene, det majestätiska vattenfallet i Ruacan, som kallas skatten av torrt Namibia . Det är inte bara en prydnad i denna region, utan också den främsta källan till vatten, vilket hotar sin existens på afrikansk mark.

Geografi av Ruacana Falls

Detta pittoreska naturområde ligger mitt i öknen, ca 1 km från floden Kunene. På alla sidor omges Ruacans vattenfall av buskeplanter, som är så rika på den afrikanska savannen. I 17 km från den ligger den eponymous staden, som kan nås endast ombi floden.

Ruacana är det största och mäktigaste fallet i hela Afrika. Med fullt vatten kan bredden av Kunenefloden här nå 695 m och stora vattenströmmar - faller ner från en höjd av 124 m.

Användning av Ruacana Falls

Detta rumlande naturens mirakel ligger mitt i oasen. I närheten av Ruacana vattenfall i Namibia har de nomadiska Himba folket levt i flera århundraden. Denna ursprungsbefolkning upprätthåller fortfarande sina förfäders sätt att leva. Även deras hem bygger de på den gamla tekniken, när träramen i huset är utsmält med en tjock blandning av gödsel och lera. Himba-folket lever separat och använder inte civilisationens fördelar, föredrar att delta i traditionell boskapsuppfödning.

Jordbruk är inte den enda verksamheten som utövas inom området Ruacana Falls. Något högre längs floden är den vattenkraftiga dammen, på grund av vilken vattenfallet nästan helt torkar upp under torkan. Huvudsyftet med HPP är inte bara elproduktionen. Det ger boende i södra Angola och norra Namibia med den mängd vatten som behövs för att bevattna jordbruksmarker.

Turismens egenskaper

Vattenkraftverket nära vattenfallet i Ruakana orsakade ofta politiska konflikter. 1988, när det fanns ett inbördeskrig i landet, uppblåstes dammen och utrustningen från den lokala HPP av rebeller.

Att besöka vattenfallet Ruacan i Namibia följer för att:

Att gå till vattenfallet bör vara i högvattensäsongen, det vill säga under perioden från januari till mars. I april kommer det en torka, på grund av vilken sängen på Kunenefloden torkar upp, och från Ruakana vattenfall finns det bara några separata strömmar.

Hur kommer man till Ruacana Falls?

För att överväga det här naturliga objektets skönhet, måste du gå norr om landet. Ruacana vattenfall ligger på gränsen till Namibia och Angola i 635 km från Windhoek . Från huvudstaden kan du bara komma dit med landtransport , med taxi eller med sightseeingbuss. Windhoek och Ruakana är förbundna med vägarna B1 och C35, vars sektioner passerar genom Angola. Om du följer dem i nordväst, kan du hitta dig själv vid vattenfallet i Ruakana efter 13-14 timmar.