Lutenitsa

Lutenitsa är en utsökt läckra sås av bulgariska köket. Den huvudsakliga ingrediensen i denna maträtt är sötpeppar, vilket ger såsen en distinkt ljus röd färg. Förutom peppar innehåller den tomater, och kan också vara lök, morötter och kryddor. Denna sås passar bra med stekt kött, potatis eller ris, och till och med kan det smutsas precis som en bit rågbröd, ströts med riven ost och njut av en fantastisk smak och arom. Låt oss överväga det klassiska receptet för lyutenitsa.

Receptet på den bulgariska lyutenitsa

ingredienser:

beredning

Så, för att laga lyutenitsy på bulgariska, sätt först på ugnen och värma den till 200 grader. Bulgarisk peppar tvättas noggrant, torka med en handduk, piercera på flera ställen med en gaffel och lägg i 25 minuter i ugnen. Ta sedan försiktigt bort, kyla och försiktigt rengör paprikorna från huden och fröerna. Mala dem sedan med en mixer. Med tomater, skal också: Skär korset, kryss i en djup skål och häll i en minut med brant kokande vatten. Ta sedan av ljudet och fördjupa det i kallt vatten. Vi tar bort alla frön från peppar och tvätta den. Tomatar tillsammans med chili peppar slipas i en mixer, hälls i en kastrull och läggs till att koka på en svag eld, omblandning ibland. Efter ca 25 minuter tillsätt vitlök, hackad peppar, salt, socker och vegetabilisk olja till tomatpuréen. Förbered tills massan har förvärvat konsistensen av ketchup. Om du vill förbereda en luta för framtida användning, överför vi den till rena burkar och steriliserar den inom 20 minuter.

Kände du dig bekant med det bulgariska köket? Glöm inte att smaka på banitza och butikssalat - de klassiska rätterna i Bulgarien. Bon appetit!