Undersökning av en gynekolog vid 14 år

En undersökning av en gynekolog, som hålls för första gången vid 14 års ålder, börjar vanligen som någon annan resa till doktorn, från en klinisk intervju. I samband med hennes läkare ställs frågor om hälsotillståndet och de klagomål som för närvarande finns tillgängliga. Som regel är flickor rädda för denna typ av undersökning i 14 år, därför är de inte alltid beredda att svara ärligt och sanningsenligt de frågor som ställs när de kommer till en gynekolog. De mottagna uppgifterna är angivna i medicinska kortet.

Hur utförs den första gynekologiska metoden?

Därefter, efter att ha fått uppgifterna, är undersökningsskedet en allmän undersökning, som tjejerna är mest rädda för. Han börjar med en undersökning av flickans hud och bedömer deras färg, tillstånd. Det är känt att kvinnliga hormoner inte har det sista inflytandet på flickans utseende.

Därefter går doktorn till undersökning och palpation av bröstkörtlarna, under vilka förekomsten av misstänkta formationer i dem utesluts. För att utesluta förekomst av patologisk urladdning från nipplarna, vilket är ett tecken på sjukdomen, trycker läkaren på dem lite. Ytterligare undersökning sker i gynekologisk stol. I det här fallet ligger flickan, beroende på dess design, eller i halvläge, böjer knäna. I denna position inspekteras flickans yttre könsorgan, och vaginal och intravaginal (eller rektal ) undersökning utförs.

Huvudstadiet i undersökningen av en tonårsgynekolog är intravaginal undersökning. När den utförs används en speciell gynekologisk uppsättning, vars alla instrument är sterila. I detta fall ska flickan koppla av och inte störa läkaren.

Vaginal undersökning utförs endast om det behövs: om det finns eller misstänks patologi. I denna situation utförs undersökningen med händer, i sterila engångshandskar, utan användning av verktyg. Därvid mäts livmoderhalsen, såväl som höjden av sin stående, livmoderhällens tillstånd. En liknande typ av undersökning utförs redan i äldre ålder, när en tjej lever sexuellt.

Hela proceduren för den första undersökningen av en ung tjej tar en gynekolog inte längre än 15 minuter. Trots det faktum att en sådan kort och smärtfri procedur inte skulle orsaka ångest är gynekologisk undersökning för många tjejer på 14 år ett modmodest. Därför är varje mors huvuduppgift en riktig psykologisk förberedelse. Det är först och främst att förklara sekvensen och funktionerna i den gynekologiska undersökningen , som kommer att förbereda unga tjejer för denna procedur.