Banicza - recept

Banicza är en traditionell maträtt av bulgariska köket. Denna lagade paj från en osyrad deg kan framställas med olika fyllningar, men brukar vanligtvis användas ost. Vad du ska välja för dig - bestäm själv och vi kommer bara berätta om flera ursprungliga recept för matlagning banitza.

Receptet på den bulgariska banitzaen

ingredienser:

beredning

Hur man lagar banitza Först ska vi göra en deg. För att göra detta, blanda i en gryta mjöl, vatten, vegetabilisk olja, citronsaft och salt. Blanda sedan noggrant allt, lägg det i en matfilm och lägg det bort på en varm plats i ungefär en timme.

Under tiden gör vi fyllningen. Brynza finhackade eller gnidade på en stor rivare. Tillsätt det ägg, gräddfil och blanda väl tills en homogen massa erhålls. Det är allt, fyllning för en bulgarisk tårta som heter banitza är klar! Ta sedan degen och dela den i 4 delar. Först, rulla bitarna lite med en rulla, och börja sedan sträcka. Således är det sträckta lagret jämnt smurt med fyllningen. Lämna fri ca 2 cm från varje kant. Vik sedan upp degenes sidor och vrid allting i en rulle. Forma bakfettet med olja och sätt i mitten av rullen. Från de andra tre styckena gör vi samma flagella och slingrar dem runt den första och gör en spiral. Smörj toppen av pajen med en äggula blandad med smör, gräddfil och resten av påfyllningen. Förvärm ugnen till 180 ° C och baka i 40 minuter. Färdiglagad paj ströms rikligt med vatten, täckt med en handduk och lämnar i 30 minuter. Det är allt, banitsa med ost är klart!

Banicza med pumpa

ingredienser:

beredning

För att förbereda fyllningen, pumpa pumpan på en stor rivare. Lägg sedan till socker, finhackade nötter, apelsinskal och kanel. Blanda noggrant. Banicza med pumpa är förberedd exakt som med ost. Strax före servering häll kakan med pulveriserat socker.

Banitsa från pitabröd i multivarka

ingredienser:

beredning

För att få panik i en multivark, ta kockost och knä den grundligt med en gaffel. Ost gnid på en stor rivare och blanda med ostmassa. Lägg sedan till 3 ägg, finhackade gröna och salt till smak.

Färdiga lakan smutsar lätt med ett mjukt smör och på varje jämnt tunt lager lägger påfyllningen. Vik sedan arken i rullar.

I en skål spred sig multivarka i form av en spiralvasashvatten och från vattnet vattnades rikligt med äggsyrakräm. Vi ställer in "Baking" -läget och lagar kakan i ca 60 minuter tills en rudig guldskorpa visas.

Banitza med kött

ingredienser:

beredning

Så sätt ut det malet köttet i en stekpanna, häll lite vatten, täck med lock och klappa på låg värme i 30 minuter. Sedan salt, peppar, tillsätt spiskummin och blanda noggrant. Färdiga blad av puffdekor är skuren i kvadrater, oljas, läggs köttfärs och lindas i ett kuvert. Vi byter alla kvadrater tätt i en smurt bakfat och gör en gaffel vid varje punktering. Blanda nu separat slagen ägg med kolsyrade vatten och häll vår paj med denna sås. Baka maträtten i en förvärmd ugn till 180 ° C i ca 30 minuter. Sedan sprutas den färdiga kakan med kallt vatten, täckes med en handduk och lämnas i 30 minuter för att göra det mjukt.