Cream churrie sås

Enkla ingredienser i basen av chimichurri sås kan diversifieras med koriander, timjan, zira, citrusjuice och andra naturliga smaker som gör att du kan få en ny smak av maträtten från tid till annan, med samma bas.

Chimichurri sås - ett klassiskt recept

Som alltid föreslår vi att du börjar med en klassiker som föreslår närvaron av ett minimum av ingredienser. I det här fallet består detta minimum av en blandning av persilja, timjan, vitlök och oregano. Gröna och vitlök skrapas tillsammans med olja och ättika, och älskare av kryddig kan dessutom smaka denna blandning med peppar.

ingredienser:

beredning

En bländare underlättar förberedelsen avsevärt. Om du har en ganska kraftfull bländare till hands, kommer det att räcka för att placera välvättade gröna, skalade vitlökständer, häll i olja, ättika och strö alla flingor av varm peppar i sin skål. När alla komponenter är i skålen, kommer det att vara tillräckligt att helt enkelt slå allt upp för att bilda en emulsion.

Om du inte behöver förlita dig på tekniken, så högg bara grönsakerna tillsammans med vitlök i en pasta och blanda sedan denna doftande pasta med smör och ättika.

Grön Chumichurri sås - recept

Smaken av denna sås är mer mångfacetterad på grund av tillgången till ett bredare sortiment av ingredienser i den. Tillsammans med basuppsättningen hämtar vi röda lökar och lite limejuice, för en uttalad surhet.

ingredienser:

beredning

Tvättade persilja grönsaker, hackade röda lök och skalade vitlöksklyfta i en skål med bländare och vispa in i en pasta. Utan att stoppa mixern, tillsätt torkad oregano, limejuice, olivolja och ättika. Efter upprepad piskning kan en homogen sås omedelbart matas till köttet eller förvaras tätt stängd i kylan.

Chimichouri sås hemma

Klassisk chumichurri sås är väldigt enkel och mycket smaklig, men om du vill experimentera, försök med att använda en mängd gröna på basen. Så, till exempel, i en blandning med persilja, kan du använda grön mynt.

ingredienser:

beredning

Efter att ha sköljt grönsakerna noga innan du gjorde såsen, placera den i skålen på mixern tillsammans med vitlöksklyftorna och vispa i pastan. Till pastaen hälls olivolja och lite vinäger. Efter upprepad piskasäsong sås såsen, tillsätt honung till den och servera företagets favorit kötträtter.

Argentinsk chimichurri sås

ingredienser:

beredning

Placera de beredda gröna i en skål pallidar tillsammans med vitlökens tunna tänder. Efter att du klättrat den gröna grunden till en ren konsistens, häll lite olivolja och vinäger till det. Upprepa piskning och servera chimichurri till dina favorit kötträtter strax efter beredningen.